Turkin kunnallisvaalit

Google mainos

Kuva: milatgazetesi.com

TURKIN KUNNALLISVAALIT-2019

Kunnallisvaalit on pidetty eilen Turkissa. Äänien perusteella voidaan sanoa sitä, että samat asetelmat jatkavat edelleen Turkissa, paitsi HDP:n ääni on huomattavasti pudonnut itä-Turkissa. Hallituksen järkevät päätökset ja investoinnit veivät PKK:n tukemalta HDP:lta verukkeet ja ääneet.

Hallituspuolueiden (tasavaltalainen liitto) ääni (epävirallinen) oli (AKPMHP) 52 prosenttia ja oppositiopuolueiden (kansakunnan liitto) ääni oli 37 prosenttia (CHP-IP-SP-HDP…). Suurista kaupungeista hallituspuolueet saivat Istanbulin, oppositiopuolueet saivat Ankaran. Kuten aina Turkissa, äänestys prosentti oli erittäin korkea (84%). 81 kaupungista AKP sai 40, CHP 20, MHP 11 ja HDP 7.

Edessä on 4 vaalitonta vuotta. Kunnallisvaalit sujuivat rauhallisesti, paitsi muutamassa pienessä kunnassa levottomuuksia on ollut. Tässä ovat muutama kommenttia, joita lehtemme lukijat lähettäneet meille eri puolelta Turkista.

facebook

Mustafa Orhan
Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.