Turkin laki on selkeä!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Kuşadasıssa

Google mainos

Photo: pixabay.com

LAKI ON SELKEÄ TURKISSA

Turkin sisäministeriö on väliaikaisesti siirtänyt kolme kaupunginjohtajaa syrjään tehtävistään tänään. Kaupunginjohtajat kuuluvat HDP puolueeseen. Turkin sisäministeriö erotti Diyarbakirin (Adnan Selçuk Mızraklı), Vanin (Bedia Özgökçe Ertan) ja Mardinin (Ahmet Türk) kaupunginjohtajat. Kaupunginjohtajien tilalle nimitettiin niiden kaupunkien kuvernöörit. Tutkinnan takia kaupunginjohtajat ovat väliaikaisesti erotettu viroistaan, sisäministeriön tiedotteessa sanottiin.

Turkin sisäministeri Suleyman Soylu syyttää heitä terroristiryhmän propagandan levittämisestä ja PKK:n jäseniä auttamisesta. Erotetut kaupunginjohtajat oli valittu virkoihinsa kunnallisvaaleissa maaliskuussa 2019.

Turkissa kaupunginjohtajat toimivat sisäministerin alaisuudessa, ja tarvittaessa sisäministeri voi vaihtaa kaupunginjohtajat, jos siihen on riittävät perusteet. Turkin sisäministeriö erotti monia HDP:n kaupunginjohtajia aikaisemmin, joilla ministeriö epäili olevan kytköksiä PKK:n. Tilanne ei ole uusi Turkissa ja laki on selkeä. Ennen kunnallisvaaleja Turkin presidentti ja sisäministeri varoittivat kaupunginjohtaja ehdokkaita erottamisesta viroistaan, jos heillä arvioidaan olevan kytköksiä PKK:n

Turkissa jokaisessa suuressa kaupungissa (81) on sekä kuvernööri (Vali), jonka presidentti nimeää, että vaaleilla valittu kaupunginjohtaja. Esimerkiksi Alanya , Side , Manavgat (ilçe) jne. ovat kuntia, jotka kuuluvat Antalyan (İl) ja sen kuvernöörin alaisuuteen. Kuvernööri (Vali) on kaupungin ylimmäinen virkamies, joka tekee viime kädessä poliittiset päätökset. Kaupunginjohtaja vastaa kaupungin juoksevista asioista, työntekijöiden käytännön työn sujumisesta ja suunnitellun budjetin toteutumisesta.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 121 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.