Turkin luonto on lumoavaa

Google mainos

Kuva: pixabay.com

TURKIN LUONTO ON LUOMOAVAA

Turkin luonto on tunnetusti kaunista ja lumoavaa. Turkoosin sininen meri ja huippuunsa kohoavat jylhät vuoristot tuovat ainutlaatuisuutensa Turkin maisemaan. Kun käyn itse Turkissa, niin siellä aina muistan kuinka ikävä onkaan ollut maisemaa, jonka Turkin upea luonto tarjoaa. Rakastan vuoria ja merta, niissä on jotain sellaista hallitsematonta ja suurta, joiden rinnalla tunnen itseni todella pieneksi. Niiden ääressä voin tuntea syvää mielenrauhaa ja kunnioitusta luontoa kohtaan.

Turkin luonto on myös vaihtelevaa. Viihtyisät palmujen täyttämät rantakadut ja lumiset vuorenhuiput ovat osa Turkin luontoa. Ilmasto on alueittain myös hyvin vaihtelevaa. Turkin Itä osissa voi olla talvisin erittäin ankarat pakkaset, kun taas etelä osissa lämpötila ei laske yleensä alle nollan. Joet, järvet, suot, tasangot ja metsien täyttämät vuorenrinteet töydentävöt kaunista maisemaa entisestään. Turkin suurimmat järvet ovat suolapitoisia. Yksi näistä suolajärvistä sijaitsee Anatoliassa, joka on Turkin toiseksi suurin järvi ja on UNESCO:n suojelukohde.

Turkkiin voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Kesäisin voit viettää rentoa lomaa auringosta nauttien. Keväisin voit lähteä katsomaan Turkin upeaa kukkaloistoa. Laaksot, tasangot, ja vuorenrinteet ovat tulvillaan erivärisiä ja kauniita kukkia. Kaupungin keskustoissa on myös upeita kukkaistutuksia. Istanbulissa myös järjestetään huhtikuussa tulppaanifestifaalit. Upea aika käydä Istanbulissa! Syksyisinkin voit nauttia vielä pitkään auringosta ja lämpimästä merivedestä. Syksyisin aurinkokin onkin jo lempeämpää, eikä enää niin kuumaa kuin keskikesällä. Itse tykkään Turkissa syys- lokakuun ilmastosta. Talvisin voit harrastaa talviurheilua. Turkissa on useita laskettelu-ja hiihtokeskuksia. Näinä jokaisena vuodenaikana voit nauttia historiasta, jota Turkki tarjoaa yllin kyllin. Historia on vahvana joka puolella Turkkia. Jokaiselle löytyy varmasti jotain ja kaikkina vuodenaikoina.

??TURKKI: Aina sydämessä, sydän Turkissa ??

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.