Turkin makeimmat melonit

Google mainos

Kuva: Johanna Güler

TURKISSA KASVAVAT MAKEIMMAT MELONIT

Turkki on Kiinan jälkeen maailman toiseksi suurin melonin tuottajamaa.

Turkki tuottaa viisi kertaisesti enemmän melonia kuin Espanja. Turkin vesi- ja hunajamelonit ovat makeita ja mehuisia. Melonit kuuluvat kasvitieteellisesti marjoihin. Aina Turkkiin päästyäni haluan ensimmäisenä syödä melonia ja koskaan en kyllästy siihen. Turkissa joissakin ravintoissa ruokailun jälkeen tarjotaan asiakkaille teetä ja vesimelonia. Vesimeloni on helppo ottaa myös piknikille mukaan ja erinomainen ja virkistävä syötävä kuumassa säässä.

Yritysten mainos palsta:

Parhaat melonit myydään Turkissa maalla ja markkinoilla. Ostaessasi melonia, voit tuoksutella sitä. Kypsä meloni tuoksuu hedelmältä ja se on painava. Kypsästä melonista tulee syvä ontto ääni koputellessasi sitä. Vesimelonit voivat kasvaa todella suuriksi. Ne voivat painaa yli 10 kg. Tietoni mukaan kaikista painavin meloni Turkin Antalyan Manavgatissa on painanut 58 kiloa. Tärkeimmät alueet vesimelonin viljelyyn ovat Adana, Antalya, Izmir ja Diyarbakir.

Vesi- ja hunajamelonit ovat ihmisen terveydenkannalta todella hyödyllisiä. Vesimeloni sisältää 90 % nestettä. Se sisältää runsaasti C- A- B6- B5- ja B1- vitamiineja, kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Sisältää myös antioksidantteja mm. lykopeenia ja karotenoideja, joista vesimeloni saa punaisen värinsä. Lykopeeni suojaa sydäntä, verisuonia, säätelee verenpainetta ja lisää vastustuskykyä. A-vitamiini pitää ihon kosteana ja estää ennenaikaista vanhenemista. Hunajameloni on erittäin C-vitamiinipitoinen. Cantaloupe meloni sisältää runsaasti kuitua. Melonit auttavat painonhallinnassa, koska ne ovat erittäin vähäkalorisia ja tukee aineenvaihduntaa.

Hunajameloni on vähäkalorisin. Vesimeloni voi vahvistaa muistia ja keskittymiskykyä. Se voi auttaa myös unihäiriöihin, lihaskipuihin ja tukea munuaisten toimintaa. Vesimelonin kuorista voit loihtia upeita taideteoksia juhliin ja ihan vaikkapa arkipäivään omaksi iloksi. Olethan nähnyt Turkissa käydessäsi niitä upeita teoksia? Melonit sopivat myös hyvin salaatteihin ja oletko kokeillut jo vesimelonin ja fetajuuston herkullista yhdistelmää! Yhdistelmään voit lisätä myös oliiviöljyä ja tuoreita mintun lehtiä. Raikasta, terveellistä ja hyvää. Tämä on lempiherkkuani meloneiden sesonkiaikaan.

Melonit ovat oikeita terveyspommeja, maukasta, virkistävää ja terveellistä herkkua ja vieläpä kauniitakin:)

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.