21/03/2019

Turkin moninuotoinen kasvillisuus / kukat

Google mainos

Kuva: Johanna Güler

TURKIN MONINUOTOINEN KASVILLISUUS /KUKAT


Kaikista eniten eri orkidealajeja löytyy Muğlan maakunnasta, jossa niitä on yli 70 lajia. Orkideoita kasvaa myös muualla Turkissa, kuten Egean-ja Mustanmeren alueella ja Taurus-vuorten rinteillä. Tyypilliset kasvualueet ovat tienvarret, metsät, niityt, laaksot ja rinteet. Henkeäsalpaavat orkideoista täytetyt niityt, rinteet, metsät ja laaksot maalaavat maaseutua elävillä ja erilaisilla värisävyillään. Kevät on erittäin kaunista aikaa ihailla näitä kukkien täyttämiä maisemia. 

Monet kukat, joita viljellään ympäri maailmaa ovat kotoisin Turkista. Siksi Turkki tekee yhteistyötä maailman luonnonsuojelujärjestöjen kanssa, jotta lajit voitaisiin säilyttää ja näitä kasvitieteellisiä harvinaisia aarteita voitaisiin suojella ja säilyttää nyt ja jatkossakin. Lajit on erittäin tärkeätä säilyttää, jotta monimuotoisuus luonnossa säilyisi yhä. Turkissa kasvavia kuuluisia kukkia orkideoiden lisäksi ovat tulppaanit ( lale ), lumikellot ( kardelen ), anemonet ( anemon ), krookukset ( çiğdem ) syklaamit ( siklamen ) ruusut ( gül ), unikot ( haşhaş ), orvokit ( menekşe ). 

Uskoisin, että monilta suomalaisilta löytyy myös näitä Turkissa kasvavia kauniita kukkia. Minulta ainakin, kauniit orkideat, ruusut ja tulppaanit ovat aina olleet lempikukkiani. Tulppaanihan on Turkin kansalliskukka ja alunperin sekin on tullut Turkista Eurooppaan. Mikä on sinun lempikukkasi?

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: