24/01/2020

Turkin pisin joki Kızılırmak on 1355 km pitkä

Google mainos

Turkin pisin joki Kızılırmaki. Kuva: flickr.com

Turkin pisin joki Kızılırmak on 1355 km pitkä. Joki alkaa Pontisilta vuorilta (Kaçkar dağı)

?? Turkin pisin joki Kızılırmak on 1355 km pitkä. Joki alkaa Pontisilta vuorilta ( Kaçkar dağı ) ja laskee Mustaanmereen. Mustanmeren syvin kohta on 2200 metriä. Pontiset vuoret sijaitsevat Turkin Pohjoisrannikolla Rizen maakunnassa, noin 70 km Rizesta itään. Pontisten vuorten korkein kohta kohta kohoaa jopa 3978 metrin korkeuteen. Vuorilla kasvaa kuusimetsää jopa 2300 metrin korkeudessa ja 3000 metrin korkeudessa kasvillisuutta, mikä on epätavallista.

Rizen maakunta on tärkeää teen viljelysaluetta. Sieltä saadaan suurin osa Turkin teentuotannosta. Turkki kuuluukin maailman tärkeisimpiin teen tuottajamaihin maailmassa. Turkkilainen tee on erinomaista maultaan ja laadultaan. Tee onkin turkkilaisten tärkein juoma, jota kuluu Turkissa asukasta kohden eniten maailmassa.

Nämä vuoret ovat suosittu vaellus- ja retkeilykohde. Paras kiipeilykausi on toukokuusta syyskuuhun. Vaellusreiteillä on lomakyliä kauniiden maisemien, vuoristojokien ja kukkaniittyjen keskellä, joissa voit majoittautua. Upea luonto ja sen rauha tarjoavat täällä parastaan. Öisin vuorilla seuranasi ovat vuoriston eläimet ja tumma taivas, kera miljoonien tähtien ⭐️

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: