Turkin taistelut ISIS:tä vastaan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

Turkkilainen pansari
Turkkilainen pansari. Kuva: msb.gov.tr

TURKIN TAISTELUT ISIS: TÄ VASTAAN

Turkki on joutunut monesti Isisin terrori-iskujen kohteeksi. Isisin hyökkäyksissä on kuollut yli 320 siviilejä Turkissa. ISIS on tappanut enemmän turkkilaisia, kuin monen muun maan kansalaisia. Näistä iskuista ei ole kirjoitettu paljon kansainvälisissä medioissa, koska uhrit eivät ole olleet heidän kansalaisia. Turkki on pitkään taistellut terrorismia vastaan. Turkki on menettänyt yli 40,000 tuhatta ihmistä terrorismin vastaisissa taisteluissa, taloudellisista menetyksistä puhumattakaan. Pelkästään Turun puukkoisku aiheutti Suomessa kauhua. Vähän toivoisi empatiaa Turkkia kohtaan.

Turkki oli ensimmäisten maiden joukossa, jotka julistivat Isis:tä terroristijärjestöksi.

Turkki on avannut sotilastukikohtansa (Incirlik) liittouman maille, josta lähtevät hävittäjät pommittavat Isis:in taistelijoita. Incirlik on ollut operaation päämaja. Incirlik sijaitsee Adanan kaupungissa. Vaikka Incirlik on pääosin Yhdysvaltojen käytössä, kaikki laskevien ja nousevien koneiden on saatava lupa Turkin viranomaisilta ja muiden maiden on saatava lupa Turkilta kentän käyttämiseen.

Turkki on kouluttanut Irakilaissotilaita taistelemaan Isis:tä vastaan Basikassa (Irak), jossa Turkilla on sotilastukikohta.

Turkin viranomaiset ovat pidättäneet tuhansia ISIS-taistelijoita, joista suurin osa on ollut ulkomaalaisia. Turkin vankiloissa on 1.150 Isis-jäsentä. Turkki aikoo palauttaa kaikkia näitä Isis-jäseniä heidän kotimaihinsa.

Turkki on tähän asti estänyt 76.000 Isis-jäsenen maahanpääsyn ja palauttanut 7.550 Isis-jäsentä heidän kotimaihinsa.

Eufratin Kilpi operaatiossa (alkanut 24.08.2016) Turkki on eliminoinut yli 3,000 Isis:in jäsentä. Operaation jälkeen alueelle on muuttanut yli 300.000 syyrialaispakolaista Turkista. Eufratin Kilpi operaatiossa kuoli 71 turkkilaista sotilasta ja 245 sotilasta loukkaantui. Operaatio kesti seitsemän kuukautta (päättynyt 29 maaliskuu 2017). Valitettavasti! Eufratin Kilpi operaatiosta on kirjoitettu tosi vähän, koska kansainvälinen media pelkäsi sitä, että operaatiosta kirjoittaminen pelaisi plussaa Erdoganin pussiin.

Turkin terrorismia vastaan taistelu alkoi 1970 luvulla kauan ennen Erdogania. Kansainvälinen media ei näe metsää puilta. Turkin Uutiset pitää teidät ajan tasalla. Turkin uutisten tarkoitus on vahvistaa Suomen ja Turkin välisiä suhteita ja rikkoa ennakkoluuloja puolin ja toisin. Metsästä puheen olleen, tänään Turkissa 11 miljoonaa puuta istutetaan. Suomen Ankaran suurlähetystö 500 puulla kantaa kortensa kekoon.

Mustafa Orhan
Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.