Turkin viimeinen pääministeri

Google mainos

Binali Yıldırım, kuva: pixabay.com

Turkin viimeinen pääministeri

Rauhallinen, ystävällinen, kohtelias ja päättäväinen. Hän on Binali Yildirim, Turkin viimeinen pääministeri. Tulevien vaalien jälkeen ( 24.6 ) presidenttijärjestelmä astuu voimaan Turkissa, jossa ei ole enää pääministerin virkaa.

Pääministerin virka lopetetaan, mutta presidentillä tulee olemaan 1 tai 2 varapresidenttiä, jotka presidentti itse valitsee, niinkuin Yhdysvalloissa. Erona vain se, että Yhdysvalloissa presidentti ilmoittaa jo ennen vaaleja tulevan varapresidenttinsä. Turkissa presidentti valitsee varapresidentin vasta voittonsa jälkeen. Yhdysvalloissa, jos esim. presidentti keskeyttää kautensa. sairastuu, kuolee tai ei muuten ei pysty hoitamaan enää virkaansa, niin silloin varapresidentti hoitaa presidentin tehtävät koko kauden loppuun asti. Näissä tapauksissa Turkissa varapresidentti järjestää presidentin vaalit viimeistään 45:ssä päivässä, kuitenkin mahdollisimman pian, eli ei vie presidenttikautta loppuun asti.
Binali Yildirim on Izmiristä Akp:n kansanedustajaehdokas. Voittaessaan hän pääsee vaikuttamaan päätöksentekoon parlamentissa (lainsäädäntö valta). Hitaasti puhuvasta, mutta tehokkaasti toimivasta Binalista on tullut nopeasti kansan suosikki.
Mustafa Orhan
GOOGLE MAINOS:

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 116 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.