Turkissa kasvaa suomalaisten suosikkihedelmä

TURKKILAINEN BANAANI ON PIENEMPI, AROMIKAS JA MAKEA!

Google mainos

Turkkilainen banaani. Kuva: vikimedia

TURKKILAINEN BANAANI ON PIENEMPI, AROMIKAS JA MAKEA!

?? Turkissa kasvaa suomalaisille erittäin tuttu herkku hedelmä banaani ( turkiksi Muz ). Yleisin lajike on kääpiöbanaani, jonka puu tuottaa makeita banaaneja. Turkki tuottaa banaaneja jopa 40 000 tonnia vuosittain. Kuitenkaan näistä kiloista ei riitä paljon vientiin, vaan turkkilaiset saavat nauttia maailman parhaimmat banaaninsa itse. Mielelläni ostaisin Suomesta Turkissa kasvaneita banaaneita. Ne ovat todella maukkaita, makeita ja täynnä arvokkaita vitamiineja. En ole missään maistanut yhtä hyviä banaaneja, kuin Turkissa.

Banaanit kasvavat Turkissa Väli-Meren alueella, etenkin Alanyassa ja Gazipasassa. Paras alue banaanin kasvuun on alue, joka ulottuu Manavgatista Alanyaan ja aina Anamuriin asti. Olen kulkenut autolla usein tietä, joka johtaa Alanyasta Anamuriin. Anamur sijaitsee Mersinin maakunnassa. Samalla reissulla kävin ihailemassa Anamurissa Mamure linnaa, joka on hieno nähtävyys aivan meren rannalla. Linna on todella vanha ja historiallinen. Linnan alueelta on upeat näköalat. Maisemat ovat kaunista katseltavaa suurine banaaniviljelmineen ja turkoosin värisine rantoineen. Banaaniviljelmiä voi nähdä silmänkantamattomiin.
Muistan matkalta ostaneeni joka kerta banaaneja tien varsilta. Myyjiä riittää kauniiden ja jylhien vuoristoteiden varsilla.

Banaanilla on monia terveyshyötyjä. Se vähentää turvotusta, auttaa ehkäisemään kakkos tyypin diabetesta, vahvistaa hermostoa ja auttaa ahdistuneisuuteen ja hermostuneisuuteen ja auttaa elimistöä tuottamaan valkosoluja. Banaani voi myös auttaa anemian hoidossa ja alentaa korkeaa verenpainetta. Ehkäisee lihaskramppeja runsaan mangesium pitoisuuden vuoksi, joten liikkujille myös oiva välipala. Banaanilla voi olla huonoa kolesterolia laskeva vaikutus. Banaani sisältää A, C- ja B6- vitamiineja, foolihappoa ja mineraaleja kuten esimerkiksi magnesiumia ja kaliumia.

Turkki on herkullisten hedelmien maa. Hedelmät saavat kasvaa aidosti auringon alla ja tuloksena on makeat ja maukkaat hedelmät. Lisäksi ne ovat erittäin edullisia Suomen hintatasoon nähden.

Turkissa käydessäni ei jää päivääkään välistä, etten söisi siellä jotain ihanaa hedelmää ???

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.