Turkki kuuluu suurimpiin mandariinin tuottajamaihin

Google mainos

Kuva: Ali Ergene

Turkki kuuluu suurimpiin mandariinin tuottajamaihin

🇹🇷 Turkki kuuluu suurimpiin mandariinin tuottajamaihin. Mandariineihin kuuluu monia sitrushedelmiä, mm. klementiini ja satsuma. Mandariinien satokausi on parhaillaan menossa. Mandariinia ja muita sitrushedelmiä kasvaa etenkin Turkissa Cukurovan alueella ( Hatay, Mersin, Osmaniye, Adana ). Cukurovan laakso on ollut hedelmällinen viljelysalue jo historian alusta alkaen ja tämä on ollutkin ensimmäisiä paikkoja maailmassa, josta koko maanviljelys on saanut alkunsa.

Mandariinit kasvavat puussa, jotka voivat olla jopa 5- metriä korkeita. Mandariinit sisältävät paljon A- ja C- vitamiinia, jotka ovat silmille ja iholle tärkeitä vitamiineja. Sisältävät myös kuituja, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, folaatteja ja antioksidantteja, jotka suojaavat sydäntä. Sitrushedelmät sisältävät yleisesti paljon nestettä, joka tekee elimistölle hyvää. Luonto ja sen ihmeet tarjoavat meille terveyttä ja elinvoimaa 🍊💚

Nämä kuvat olen ottanut lokakuussa Osmaniyesta, jolloin puussa näkyvät mandariinit olivat vielä vihreitä. Osmaniye sijaitsee n.80 km Adanasta itään päin. Tällä hetkellä nämäkin puut ovat täynnä kypsiä ja makoisia auringon kypsyttämiä hedelmiä 😊.

Johanna Güler

Kuva: Johanna Güler
Kuva: Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.