Turkki on aprikoosin ja kirsikan suurin tuottajamaa

Google mainos

Kuva: pixabay.com

Turkki on aprikoosin ja kirsikan ( kayısı & kiraz ) suurin tuottajamaa

?? Tiesitkö, että Turkki on aprikoosin ja kirsikan ( kayısı, kiraz )suurin tuottajamaa? Aprikooseja viljellään Turkissa Malatyan alueella. Malatyan ilmastossa kasvavat parhaimmat aprikoosilajikkeet. Malatya onkin kuuluisa aprikooseistaan. Aprikoosi- ja kirsikkapuu on todella kaunis, varsinkin kukinta-aikaan ?.

Auringon kasvattamissa tuoreissa aprikooseissa maistuu samaan aikaan makeus ja lievä happamuus ja siksi ne ovat erityisen hienon makuisia. Ne ovat myös vähäkalorisia ja on ihanteellinen herkku jo siitäkin syystä. Maistuu myös kuivattuna erinomaisesti. Aprikoosit ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti betakaroteenia, joka vahvistaa silmien ja aivojen hyvinvointia. Sisältää myös kaliumia, K- ja E-vitamiinia. Turkissa käydessäni aprikoosit ja kirsikat ovat suurta herkkuani. Sinunkin? ? Kirsikat sisältävät melatoniinia, jolla on rauhoittava vaikutus ja voi auttaa uniongelmiin. Kirsikka sisältää myös karotenoideja, joka voi hidastaa ikääntymistä.

Luonto antaa meille kaikki tarvittavat vitamiinit ja ravinteet, joita kehomme tarvitsee ?. Luonnosta saamme voimaa, viisautta ja terveyttä sekä keholle- että mielelle. Luonto on meille elinehto ????

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.