Turkki on maailman suurin viikunan tuottajamaa

Google mainos

Viikunat, kuva: flickr.com

Turkki on maailman suurin viikunan tuottajamaa

?? Turkki on maailman suurin viikunan tuottajamaa. Tätä maailman makeinta, hienon ja ainutlaatuisen makuista hedelmää tuodaan meille Suomeen Turkista pääosin kuivattuna, mutta satoaikaan saamme sitä tänne myös tuoreeltaan. Viikuna on yksi maailman vanhimmista tunnetuista hedelmistä. Sitä on viljelty jo maailmassa n. 11 tuhatta vuotta sitten. Turkissa viikunan tuottavimmat alueet ovat Aydın, Izmir ja Muğla. Aydın on ollut kuuluisa hedelmällisestä alueestaan jo antiikin ajoilta lähtien.

Yritysten mainos palsta:

Tiesitkö, että viikuna sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin maito. Viikunassa on myös korkea kuitupitoisuus ja se on terveellistä vatsalle. Se sisältää paljon hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita mm. Kaliumia, magnesiumia, rautaa, kalsiumia ja A, E, K,B1, B2, B3- vitamiineja C-vitamiinia. Myös erinomainen antioksidanttien lähde. Viikunoista on hyötyä myös flunssa-aikaan. Viikunoiden vahvat fytokemikaalit vahvistavat immuunipuolustusta ja tämän hyödyn saat myös kuivatuista viikunoista. Viikuna onkin oikea terveyspommi ja lisäksi erittäin herkullinen.

Viikuna on yksi minun suosikki hedelmistäni Turkissa käydessäni satoaikaan. Turkissa valmistetaan viikunasta myös erittäin maukasta hilloa, joka on lempiherkkuani ihanan vehnäleivän päällä, jota saa aikaisin aamulla jo tuoreeltaan Turkissa. Suomessa ollessani viikunat ovat kuivattuina verraton suklaan ja karkin korvaaja ?.

Luonto on ravintoaineita täynnä, jotka ovat meidän omaksi parhaaksemme ?.

Johanna Güler

Kuşadası sijaitsee Aydınin maakunnassa. Top 10 Matkatarjoukset järjestää Suomesta Kuşadasıin lomamatkoja. Sunexpress lentää Helsingistä suoraan Izmiriin. Izmiristä Kuşadasıin matka on 90 km. Kuşadasıssa toimii Egean Suomalaiset Yhdistys. Tervetuloa Kuşadasıin.

Egefinder.com

EGEAN SUOMALAISET YHDISTYS

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.