Turkkilainen jälkiruoka Riisivanukas “Sütlaç”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Kuva: flickr.com

Turkkilainen jälkiruoka Riisivanukas “Sütlaç”

Sütlaç ( 4 – 6:lle )

Tämä on kaikkien aikojen paras uuniriisivanukas – suoraan osmanien palatsin keittiöistä! Jokainen lusikallinen kermaisen pehmeää ja vaniljan makuista vanukasta hivelee makunystyröitä. Joissakin perinteisissä vanukaskaupoissa pinta poltetaan mustaksi, jotkut taas pitävät pehmeämmän näköisestä ja vaaleammasta vanukkaasta, joka on ehkä maustettu vienosti ruusuvedellä tai hunnutettu kanelilla.

  • 100 g puuroriisiä huuhdottuna ja valutettuna
  • 2 l täysmaitoa
  • 90 g sokeria
  • 2 rkl riisijauhoa
  • 1 – 2 tl vaniljauutetta tai vaniljatangosta raaputetut siemenet
  1. Kumoa riisi syvään paksupohjaiseen kasariin ja kaada päälle vettä sen verran, että riisi juuri peittyy.
  2. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Pienennä lämpöä ja keitä 5 – 6 min. kunnes vesi on imeytynyt.
  4. Lisää seokseen maito ja kuumenna kiehuvaksi hämmentäen seosta.
  5. Lisää sokeri jatkuvasti hämmentäen, kunnes sokeri on liuennut.
  6. Lisää seokseen vanilja ja hauduta vielä 15 – 20 min.
  7. Kuumenna sillä välin uuni 200 asteeseen.
  8. Sekoita riisijauho pienessä kulhossa vesitilkan kanssa sileäksi tahnaksi.
  9. Sekoita tahnaan lusikallinen kuumaa nestettä kasarista ja kaada tämä seos riisikattilaan hämmentäen kaiken aikaa kokkaroitumisen estämiseksi.
  10. Kun neste on hiukan saostunut, kaada seos uunivuokaan ja paista uunista n. 25 min. kunnes vanukas on pinnalta hiukan ruskistunut.
  11. Ota vanukas uunista ja jäähdytä se, niin että pinnalle muodostuu kalvo.
  12. Pidä vanukas jääkaapissa mielellään yön yli.
MAINOS!

Lähde: http://www.keittotaito.com/jalkiruoat/sutlac.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Turkkilainen jälkiruoka “Kazandibi” (Kattilan pohja)

Tietoa Ali Ergene 1151 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.