Turkkilainen lihapata resepti

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

lihapata
Kuva: flickr.com

Turkkilainen lihapata resepti

Ainekset:

500-600 gr kuutioitua karitsan- tai naudanlihaa
4 kpl munakoisoa
2 kpl sipulia
Muutama valkosipulikynttä
4 kpl tomaattia
3-4 kpl suippopaprikaa
Tariş oliiviöljyä
Tomaattipyrettä
Suolaa
Vettä

Valmistus: [rml_read_more]

  1. Pese ja kuori vihannekset
  2. Kuori myös tomaatit ja leikkaa kuutioiksi
  3. Munakoisot kannattaa leikata isompina suorakaiteina
  4. Viipaloi paprikat
  5. Hienonna sipulit
  6. Järjestä ainekset pataan niin, että sipulit alimmaiseksi, puolet tomaateista, vähän suolaa, lihat, valkosipulit, munakoisot, paprikat ja loput tomaateista.
  7. Kaada ainesten päälle silmämääräisesti öljyä ja 1/2 juomalasilliseen veteen sekoitettua tomaattipyrettä.
  8. Sulje kansi, laita pata 180 asteiseen uuniin n. 1,5-2,5 tunniksi.

Hyvää ruokahalua!

MAINOS!

Türkan Kurkut

Kiinnostaako lisää turkkilaisia ruoka reseptiä?

Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?