Turkkilainen master chef Suomessa

Google mainos

TURKKILAINEN MASTER CHEF SUOMESSA

Tiesittekö, että turkkilainen master chef on Suomessa? Turkkilainen huippukokki Aziz Mirza on muuttanut Suomeen vajaa vuosi sitten. Hänen tarinansa ja matkansa Suomeen ovat mielenkiintoiset. Ennen kuin kirjoitan hänen matkastaan Suomeen, haluan kertoa hänen urastaan.

GOOGLE MAINOS:

Aziz Mirza on kotoisin Turkin Adanasta, jonka ruokakulttuuri on vailla vertaa. Aziz on viihtynyt keittiössä pienestä pitäen. Intohimo ruoanlaittoon vei hänet kokkikouluun Boluun, josta valmistuvat Turkin parhaat kokit. Mirza valmistui koulusta erinomaisin arvosanoin, ja on sen jälkeen työskennellyt useissa ravintoloissa ja hotelleissa ympäri Turkkia. Mirza on myös toiminut tuomarina ruokaohjelmissa, joissa kilpaillaan ruoanlaittotaidoissa. Lisäksi Mirza on toiminut Adanan kaupungin kokkiliiton puheenjohtajana.

Mirzan mukaan hänen matkansa Suomeen alkoi, kun Vantaalla sijaitsevan La Locanda -ravintolan omistajat kuulivat hänen maineestaan Adanassa. Useita päiviä kestäneiden neuvottelujen jälkeen Mirza suostui ottamaan uudet haasteet vastaan. ”Haluaisin tarjota suomalaisille aitoa turkkilaista ruokaa, ja samalla levittää ja parantaa turkkilaisen ruuan mainetta. Turkkilainen ruoka on muutakin kuin kebab.” Aziz osaa valmistaa myös italialaisia ruokia. Ravintolan nimi La Locanda onkin sekoitus turkkia ja italiaa.

La Locandan omistajat ovat erittäin tyytyväisiä asiakaspalautteeseen. He omistavat myös muita ravintoloita Etelä-Suomessa, ja Mirza on vastuussa niidenkin ruokalistoista. Mirza on erittäin kiinnostunut myös suomalaisesta ruokakulttuurista. ”Marjat ovat herkullisia. Niiden lisäksi olen kerännyt myös paljon sieniä viime syksynä”, Mirza kertoo ja toivottaa suomalaiset tervetulleeksi ravintola La Locandaan!

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 118 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.