Turkkilainen Purjo-fetakeitto

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen Purjo-fetakeitto

Purjo-fetakeitto ( 4:lle )

Kermaisen tuntuinen purjokeitto on suosittua kotiruokaa Turkissa. Lämmittävä ja täyttävä keitto maustetaan tillillä ja viimeistellään murustetulla valkoisella juustolla. Suolainen fetajuusto sopii hyvin tähän keittoon, mutta sen tilalla voi hyvin käyttää myös sinihomejuustoa tai parmesaania, jotka ovat aivan yhtä suolaisia. Juuston voi myös korvata paahdetuilla leipäkuutioilla. Tarjoa keiton kanssa paloiksi revittyä tuoretta rapeakuorista leipää.

  • 2 rkl Tariş oliivi– tai auringonkukkaöljyä
  • 3 puhdistettua ja huuhdottua purjosipulia karkeaksi silputtuna
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu tuoretta tilliä silputtuna
    (säästä pari lehteä tarjoiluun)
  • 6 dl vettä
  • 3 dl maitoa
  • (1 rkl voita)
  • 125 g fetajuustoa murustettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
MAINOS!

Koristeluun:

  • paprikajauhetta

Valmistus

  1. Kuumenna Tariş oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää pilkotut purjo ja sipuli.
  2. Kuullota n. 10 min. kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää seokseen sokeri, tillisilppu ja 6 dl vettä.
  4. Kuumenna seos kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja hauduta n. 15 min.
  5. Soseuta liemi hiukan jäähtyneenä tehosekoittimessa.
  6. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan, lisää maito ja kuumenna keitto miedolla lämmöllä hämmentäen, mutta älä päästä sitä kiehumaan.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla – muista, että fetassakin on suolaa.
  8. Jos käytät voita, lisää se keiton pinnalle ja anna sulaa.
  9. Jaa keitto annoskulhoihin ja ripottele pinnalle murustettu feta.
  10. Koristele paprikajauheella ja tillinlehdillä.

Tarjoa heti.

Lähde: http://www.keittotaito.com/purjo-fetakeitto.html

Turkkilainen keitto, Düğün çorbası

Tietoa Ali Ergene 1151 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.