Uutiskooste Turkki

Google mainos

UUTISKOOSTE

Turkin matkailulla menee tällä hetkellä todella hyvin. Viime vuonna Turkissa matkaili 39 miljoonaa turistia, ja tänä vuonna turistimäärän odotetaan kasvavan noin 50 miljoonaan. Vallankaappausyrityksen jälkeen risteilylaivat ovat karttaneet Turkkia, mutta nyt neljän vuoden tauon jälkeen Istanbuliin saapui jälleen suuri risteilylaiva 6.5.2019.

Turkki vetää puoleensa turisteja ympäri maailmaa, ja Istanbulin uudesta lentokentästä onkin tullut hyvin vetovoimainen paikka. Myös Antalyan lentokenttä on tehnyt kaikkien aikojen matkustajaennätyksen, sillä sinne saapui 8.6.2019 yhden päivän aikana 85 205 matkustajaa. Turkin hallitus on investoinut viime vuosina matkailuun paljon (lentokentät, nopeat junat, sillat, moottoritiet).

Turkissa on tehty viime aikoina perusteellisia oikeudellisia muutoksia, joita kaikki osapuolet ovat tukeneet oppositiopuolueita myöten. Uudistuksien tarkoitus oli sekä tehdä oikeusjärjestelmästä ja oikeuslaitoksista riippumattomia ja läpinäkyviä sekä nopeutta oikeudenkäyntiprosesseja, mikä nopeuttaisi Turkin EU-jäsenyysneuvotteluja.

Istanbulin pormestarivaalit lähestyvät, ne pidetään 23.6. ja molemmat ehdokkaat kokeilevat vaalityössään erilaisia taktiikoita. Molemmat puolueet ja heidän ehdokkaansa yrittävät tuoda äänestäjiä takaisin Istanbuliin äänestämään, sillä monet äänestäjät ovat kesälomalla. Tilastojen mukaan viime vaaleissa (31.3.) CHP:n äänestäjistä 300 000 ja AKP:n äänestäjistä 480 000 jätti käymättä vaaliuurnilla.

Turkki on toukokuun lopulla aloittanut (28.5) uuden sotilaallisen operaation terroristijärjestö PKK:ta vastaan Pohjois-Irakissa. Operaatio aloitettiin, kun Irakin presidentti Berham Salih oli vierailemassa Turkissa. Turkki aloitti operaation yhdessä Irakin kanssa. Näiden hyvin onnistuneiden operaatioiden takia pitkään turvattomuudesta kärsineet Itä- ja Kaakkois-Turkki vetävät myös paljon matkailijoita ja investoijia. Monen vuoden jälkeen turkkilaisten työn perässä tapahtuva muuttoliike Itä-Turkista Länsi-Turkkiin on hiljalleen pysähtymäisillään.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.