Vielä on näkemättä paljon Turkissa

Google mainos

Saklıkent, kuva: Johanna Güler

Vielä on näkemättä paljon Turkissa

?? Tänä kesänä Turkissa lomaillessani sain käydä monessa hienossa paikassa. Vielä on näkemättä paljon ja varmasti myös seuraavalla Turkin lomallani haluan nähdä historiaa ja luonnon ihmeellisyyksiä. Olen ihminen, joka tykkää enemmän nähdä ja kokea, kuin ottaa aurinkoa. Turkki on parhaimpia lomapaikkoja, joissa voi tutkia, aistia ja ihmetellä. Jos kaipaa aurinkoa, niin siitäkään ei ole tietenkään pulaa ?.

Yksi paikka, joka jo pitkään oli ollut suunnitelmissa nähdä, oli Saklıkent kanjoni/rotko. Se sijaitsee Muğlan maakunnassa, Fethiyestä n.45 km Antalyaan päin. Saklıkent tarkoittaa suoraan suomennettuna Hidden city eli piilotettu kaupunki. Saklıkent kanjoni on 18 km pitkä ja paikottain jopa 300 m syvä ja kuuluu maailman syvimpiin kanjoneihin. Sen kauneus ja mahtavuus vetää ihmisen sanattomaksi. Kanjonille on rakennettu kävelytie reunaan, jota pitkin kulkiessaan voi ihailla upeaa kanjonia. Kävellessäni näin, kuinka vesi pulppusi kallioiden sisältä. Kanjonin seinämät ovat kuin veistettyjä taideteoksia, kerrassaan upeaa. En ole moista koskaan ennen nähnyt! Muutenkin kokonaisuutena kanjoni oli vaikuttava. Kun kanjonia oli kävellyt jonkun aikaa, niin edessä oli kaunis paikka, jossa sai levähtää, rentoutua ja ihailla upeaa luontoa.

Kanjoni on osa Saklıkentin luonnonpuistoa. Puisto on kaunis ja rauhallinen paikka, jossa olisin voinut viihtyä vähän pidempäänkin. Alueella virtaa turkoosin sininen Eşen- joki. Upeat mänty- ja lehtipuut ympäröivät jokea. Tähän jokeen virtaa Taurus vuorilta keväisin sulanut lumi. Sulanut lumi kulkee vetenä pitkin kanjonia ja laskee Eşen jokeen. Joella voi halutessaan päästä kokeilemaan joenlaskua kumiveneillä. Itse en uskaltanut enkä ehtinytkään, seuraava kohde jo odotti. Ehkä seuraavan kerran ?. Luonnon upea ihme. Kannattaa käydä katsomassa, jos et vielä käynyt.

Luonnon avulla opimme ymmärtämään itseämme paremmin, luonto on meille elinehto. Se antaa meille aistimuksia ja kokemuksia, jotka vaikuttavat mieleemme ja kehoomme hyvällä tavalla ?.

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.