Erdoğanilta Suomen ja Ruotsin UM:lle: “älkää vaivaudu matkustaa Turkkiin”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkki ei luota Ruotsiin ja Suomeen

MAINOS!

Toimittaja: Suomen presidentti sanoi, että hän on valmis neuvottelemaan teidän kanssa Suomen Nato jäsenyyteen liittyvästä asiasta. Onko tästä tullut virallista pyyntöä? Onko ohjelma kalenteriin merkattu? Tiedämme jälleen, että Ruotsin valtuuskunta tulee Ankaraan Nato-kysymyksessä. Mikä on Turkin kanta ja odotukset molempien maiden kanssa pidettävissä neuvottelussa? Kiitos.

Recep Tayyip Erdoğan: Kiitän minä myös. Arvoiset ystävät, molempien maiden osalta itse asiassa näinä päivinä on käyty neuvotteluja maiden ulkoministerien välillä. Mutta minun on sanottava jotain erittäin selkeästi ja rehellisesti.

Katsokaa, kummallakaan maalla ei ole selkeää ja yksiselitteistä asennetta terroristijärjestöihin. Lisäksi, vaikka he nousevat ylös ja sanovat, että vastustamme näitä terroristijärjestöjä tämän prosessin aikana; päinvastoin, heillä on ristiriistaisia lausuntoja joistakin terroristeista, joiden pitäisi luovuttaa meille niin etteivät he aio luovuttaa meille.

Vaikka he sanovat luovuttavansa, uskomme tämän. Muslimia ei voida työntää saman reiän läpi kahdesti. (Meitä ei voi huijata toista kertaa, emme mene enää halpaan)

Tiedätte ennen, Kreikka erosi Natosta. Tuon ajanjakson (Turkin) hallinto mahdollisti Kreikan liittymisen uudelleen Natoon. Nyt puhun kansalleni, joka katselee meitä ruudun ääressä. Kysyn, antavatko Naton johtavat maat kaikenlaista tukea Kreikalle? He antavat. Perustavatko he tukikohtia Kreikkaan? He perustavat. Kuinka voimme uskoa heitä?

Ruotsi on jo nyt terroristijärjestöjen hautomokeskus. He tuovat terroristeja parlamentteihinsa ja mahdollistavat heidät puhumaan siellä. He lähettävät erityisiä kutsuja heille. Heidän parlamenteissaan on jopa PKK:ta kannattavia terroristeja. Miten voimme luottaa heihin?

Oi kuulemma, he aikoivat tulla Turkkiin maanantaina. Tulevatko he suostuttelemaan meitä? Olen pahoillani, älkää vaivaudu. Ensinnäkin emme sanoisi kyllä niille, jotka asettavat Turkille pakotteita liittyäkseen Natoon, turvallisuusjärjestöön tämän prosessin aikana.

Koska silloin se lakkaa olemasta turvallisuusorganisaatio ja siitä tulee paikka, johon terroristien edustajat ovat keskittyneet. Tälle on mahdotonta sanoa kyllä. Ja toistan. Me emme mene saman reiän läpi toista kertaa. (Meitä ei voi huijata toista kertaa, me emme mene enää halpaan). Olen pahoillani.
(Journalistille) tyydyttykö vastaus?

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.