
Ruoka & Juomat



Ensimmäinen viljalaiva lähtenyt Ukrainan satamasta Turkin alaisuudessa, YK:n välittämä sopimus
Ensimmäinen turvallista kulkua koskevan sopimuksen nojalla Ukrainasta viljaa kuljettava alus ankkuroi Istanbulin rannikon edustalle tiistaina noin klo 12 GMT yhteistä tarkastusta varten, puolustusministeri Hulusi Akar sanoi maanantaina. Akar jakoi päivityksen Anadolu Agencyn (AA) haastattelussa sen [Lue lisää]

Vesimelonifetasalaatti: Helppo, terveellinen, virkistävä
6 kupillista kuutioitua tai pallotettua vesimelonia, jäähdytetty ½ kuppi ohuiksi viipaloitua punasipulia 1 1/2 kuppia kuutioitua tai murskattua fetajuustoa 1/3 kuppia kokonaisia mintunlehtiä kastike: 3 ruokalusikallista oliiviöljyä 2 rkl hyvää balsamiviinietikkaa tai punaviinietikkaa ½ tl [Lue lisää]

Turkkilainen lounasravintola Lokanta


Suomalainen pizza Turkissa
Paljon kiitoksia haastattelusta Leventille. Pizza Rucola Osoite: Bestekar Sadi Hoşses Sokağı No:42/A Bostanlı, 35590 Karşıyaka/İzmir S-posti: info@pizzarucola.com Puh: +90 850 279 7936 Web: pizzarucola.com Facebook: PizzaRucola Turkkilaiset syövät suomalaista pizzaa


Kaikki Turkin hunajalajikkeet
Hunajaa on käytetty kulutukseen ja lääkinnällisiin tarkoituksiin ainakin 10000 vuoden ajan näillä mailla, joita kutsumme kodiksi. Pelkästään Çatalhöyükistä löydetyt seinämaalaukset ja muut kuviot ovat peräisin 8000-7000 eKr. Efesoksesta löydetyt kolikot ja hunajan mainitseminen Homeroksen klassisissa [Lue lisää]


Turkkilaisten mummojen tekemä jauhokeksi ohje
Tämä on turkkilaisten mummojen tekemä nostalginen keksi. Jokaisella turkkilaisella aikuisella on hyviä lapsuusmuistoja jotka tulee mieleen tämän keksin yhteydessä. Ainekset 1 kpl kananmuna 200 grammaa huoneenlämpöistä voita 1 teelasillinen öljyä 3 vesilasillista vehnäjauhoja 1 vesilasillinen [Lue lisää]


Gözleme ohje
Ainekset 4 annosta Taikina: 1/2 rkl kuivahiivaa 3/4 lasillista lämmintä vettä 2 lasillista vehnäjauhoja 1 tl suolaa Seokseen: (maun mukaan voit laittaa erilaisia aineksia) 200 grammaa lor juusto tai feta juustoa 1/2 lasillista raastettua kaşar [Lue lisää]

Kahvin makuelämyksiä ja illuusioita ympäri maailmaa
Suomalaiset tunnetaan maailman eniten kahvia juovana kansana. Suomalainen kahvi tuoksuu hyvältä ja on aromikas. Kahvi on tullut Eurooppaan turkkilaisten kautta Afrikasta. Kahvi tuotiin Turkkiin Jemenistä. Turkkilaiset ovat kehittäneet kahvin kuumaksi juomaksi ensimmäistä kertaa. Kahvi on [Lue lisää]

Paimensalaatti resepti “çoban salatası”
Ainekset 4 annosta 4 keskikokoista tomaattia 3 keskipitkää vihreää paprikaa 2 keskipitkää kurkkua 1 iso sipuli 1/4 nippu persiljaa 5 rkl oliiviöljyä 4 rkl vastapuristettua sitruunamehua 1/2 tl suolaa Valmistus Leikka pieneksi kuutuoksi tomaatit Leikkaa [Lue lisää]


Paahdettu purjo jogurtin kera
Ainekset 6 annosta 1 kilo purjo 1 kpl sipuli 3 rkl oliiviöljyä 2 valkosipulinkynttä 1 tl suolaa Kastike 2 valkosipulinkynttä 1 kulho jogurttia, 180 gr. 1 rkl oliiviöljyä 1 tl jauhettu paprika Valmistus Pilko sipuli [Lue lisää]

Bici bici virkistävä makunautinto
Bici bici virkistävä makunautinto Tämä vanukas syödään tosi kylmänä. Tämä on Adanan alueen paikallinen virkistävä makea. Ainekset 2 litraa vettä 1,5 lasillista tärkkelystä 1 lasillinen hieno sokeria Juoman siirapin ainekset; 2 litraa vettä 1 tl [Lue lisää]

Dolma kesäkurpitsasta ja cacık
Dolma kesäkurpitsasta ja cacık Ainekset 10 annosta 5 keski kokoista kurpitsaa 1 keskikokoinen pieneksi pilkottu tai raastettu sipuli 200 grammaa jauhelihaa 1 keskikokoinen raastettu tomaatti 1 lasillista pestyä riisiä 1/4 nippu pieneksi pilkottu persiljaa 1 [Lue lisää]


Turkkilainen tee on parasta
Turkkilainen tee on parasta Çaykur (turk. Çay Isletmeleri Genel Müdürlügü, vapaa suomennos: teeyritysten yleishallinto) on Turkin valtion omistama teealan konserniyritys, joka luotiin alkujaan vuonna 1973 Turkin teetuotantoa valvovaksi viranomaiseksi. Turkkilaisia irtoteen pakkauksia. Vasemmalla valtiollisen Çaykurin [Lue lisää]

Turkki on linssien suuri tuottajamaa
Turkki on linssien suuri tuottajamaa Kylvövirvilä eli linssi eli rokkalinssi (Lens culinaris) on hernekasveihin kuuluva viljelyskasvi, jota käytetään sekä ihmisravinnoksi että rehuksi. Se muistuttaa paljon virnoja ja nätkelmiä. Kasvi on yksivuotinen. Se on rentovartinen. Lehdet [Lue lisää]

Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto
Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto Turkkilainen kahvi (turk. Türk kahvesi) on Turkissa ja lähialueilla valmistetulla suodattamaton kahvijuoma. Turkkilaista kahvia valmistettaessa paahdetut ja hienoksi jauhetut kahvipavut haudutetaan (ei keitetä) pienessä kuparisessa tai sinkkisessä kannussa (cezve, kreik. [Lue lisää]


Mandarin maito jälkiruoka, vanukas
Mandarin maito jälkiruoka, vanukas Ainekset 8 annosta Kastike soosi: 3 lasillista mandariinimehua 2 rkl tärkkelystä 2 rkl hieno-sokeria Vanukas: 1/2 lasillista mannasuurimo 1 lasillinen jauhoja 6 lasillista maitoa 2 rkl tärkkelystä 1 iso lasillinen hieno-sokeria [Lue lisää]

Turkkilainen lettu – krep
Turkkilainen lettu – krep Ainekset 4 annosta 2 kpl kananmunaa 1 lasillinen maito 1 lasillinen vettä 1 rkl öljyä 1 lasillinen jauho 1 tl suolaa Vaniljauute (halun mukaan) Valmistus Laita kulhoon vesi, maito, öljy, kananmunat, [Lue lisää]