6 kupillista kuutioitua tai pallotettua vesimelonia, jäähdytetty
½ kuppi ohuiksi viipaloitua punasipulia
1 1/2 kuppia kuutioitua tai murskattua fetajuustoa
1/3 kuppia kokonaisia mintunlehtiä
kastike:
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
2 rkl hyvää balsamiviinietikkaa tai punaviinietikkaa
½ tl suolaa tai maun mukaan
Tuore jauhettua pippuria maun mukaan (valinnainen)
Muista säästää ylimääräistä välipalaa tai vesimeloni smoothieita varten – vesimelonijätteitä ei sallita!
Hanki paras feta, jonka löydät, mieluiten tuoretta ja pakkaamatonta. Voit valita turkkilaisen fetan (turkkiksi ”beyaz peynir”), bulgarialaisen, libanonilaisen, ranskalaisen tai kreikkalaisen fetan… katso mitä juustotiskilläsi on tarjolla.
Kuutioi tai murskaa feta – jos päätät murentaa, älä murskaa sitä liian hienoksi. Tämän salaatin ilo on eri makujen puremissa, joten et halua niiden sekoittuvan liikaa.
Lisää minttua ja punasipulia: Mehukkaan, makean melonin ja rapean, terävän, pippurisen sipulin välinen kontrasti – murenevasta, kermaisesta fetasta puhumattakaan – on mahtava. Tuore minttu yhdistää kaiken kesän autuuteen. Minttu hapettuu ja tummuu nopeasti leikkaamisen tai revimisen jälkeen, joten lisää se juuri ennen salaatin kokoamista ja tarjoilua.
Käytä lopuksi kastiketta, jossa on oliiviöljyä, balsamico- tai punaviinietikkaa ja halutessasi hieman suolaa ja pippuria. Maista feta nähdäksesi kuinka suolaista se on, ennen kuin lisäät suolaa kastikkeeseen.
Lähde: dailysabah.com