Turkkilainen karnıyarık, täytetty munakoiso uunissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen karnıyarık. Kuva: .flickr.com

Täytetty munakoiso uunissa (Karnıyarık)

Aineosat:
6 kpl keskikoista munakoisoa
2 kpl keskikoista sipulia
2 kpl tomaattia
2-4 kpl valkosipulikynsiä
1 rkl tomaattipyre
8 kpl vihreätä suippopaprikaa
Tariş oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikarouhetta
200 g jauhelihaa

Valmistus:
1. Kuori munakoisot raidallisesti, laita ne suolaveteen puoleksi tunniksi, jotta ne ei ime paisto vaiheessa liikaa Tariş oliiviöljyä.
2. Huuhtele munakoisot kunnolla ja kuivaa talouspaperilla
3. Uppopaista munakoisot ja 6 kpl suippopaprikat
4. Kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja 2 kpl suippopaprikat, lisää jauhelija ja jatka paistamista. Lisää kuutioiksi leikattu tomaatti ja mausteet.
5. Lisää lopuksi 1 lasi vettä. Kiehauta seos n. 5 minuuttia keskilämmöllä.
6. Laita paistetut munakoisot uunipellille ja viillä munakoisot niin, että jauhelijaseosta voi lisätä keskustaan.
7. Viipaloi täytettyjen munakoisojen päälle tomaatti, ja paistettu suippopaprikat.
8. Sekoita lusikallinen tomaattipyre noin lasilliseen kuumaan veteen. Kaada se munakoisojen väliin.
9. Laita vuoka 170 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi.

Tarjoile halutessasi uuniperunoiden, perunamuusin tai riisin kera.

Afiyet Olsun!

Türkân Kurkut

Turkkilainen munakoiso resepti – Imaami pyörtyi