Henry K. Rock saa inspiraatiota Turkista

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Henry K. Rock
Henry K. Rock

Henry K. Rock saa inspiraatiota Turkista

Suomalainen säveltäjä, soittaja, sanoittaja, laulaja, kustantaja Henry Kristian Ruokolainen. Kyllä Henryllä on paljon titteleitä. Ilmeisesti olen unohtanut mainita muutaman tittelin myös. Olen pitkään haastatellut Henryä. Toivon että kaikki asiat tulee mainittua.

MAINOS!

Henry K. Rock asuu kesät Suomessa, talvet Avşallarissa Alanyassa Turkissa. Nimistä tulee ilmi, että kyse on Rock musiikin artistista. Näin minä ainakin ajattelen turkkilaisena. Hän on pandemian aikana nyt Turkissa. Hän sanoi, että täällä asiat hoidetaan hyvin kuin myös Suomessa.

Henry K. Rock bändin perusjäsenet ovat 3. Mutta laulujen mukaan se vaihtelee, tarpeen mukaan heitä on jopa 8 jäsentä aika ajoin. Eli heillä käy vierailijoita soittamassa bändissä. He eivät tee nykyään keikkoja satunnaisia lukuun ottamatta. Henry on soittanut extemporeesti pari kertaa Alanyassa baarissa. Hän ei tarvinnut muuta kuin kitaran. Henry K. Rock on Imatralta kotoisin. Mutta hän asuu nykyään myös Turkissa.

Miksi Turkki?

Miten Henry on eksynyt Turkkiin? Hän nauraa iloisesti ja jatkaa. Hänen yhdellä suomalaisella ystävällä Wallu Valpiolla on asunto Alanyassa. Hän oli näyttänyt kuvia alueelta Suomessa minulle. Se oli todella vaikuttavaa. Halusin käydä siellä lomalla. Ystäväni suostui ja tulin tänne 5. päivän lomalle.

Tämä oli myös ensimmäinen matkani Turkkiin. Asunto on 25 km päästä Alanyan keskustasta. Käytiin reissun aikana kerran Alanyan keskustassa. Sen jälkeen päätin ostaa asunnon täältä. Asunnot olivat uusia ja oli vielä myymättömiä asuntoja jäljellä. Oltiin yhteydessä rakennusyhtiöön. Kaupat tuli tehtyä ensitreffeillä, ensireissulla ja krapulassa Turkissa.

Mitä sitä tuli tehtyä?

Vähän kyllä mietin asiaa, kun palasin Suomeen takaisin. Olen vähän miettinyt myös mitä tuli tehtyä? Koska kaikki kävi niin nopeasti. Henryllä on ollut asunto nyt 5 vuotta. Tällä hetkellä hän on todella tyytyväinen tekemästään kaupasta. Hän on enemmän ja enemmän ihastunut alueeseen. Hän on ollut kovan maanjäristyksen aikana kotona Alanyassa. Hän sanoi, että vaikka kuinka rakennus heilui mitään vahinkoja ei ole tullut. Pari kuvaa on kaatunut hyllystä ja yhden seinän maalipinta on kärsinyt. Talo on hyvin rakennettu silloin vuonna 2014.

Henry on sinkkumies. Hän hoitaa kaikki itse. Hän tykkää käydä paikallisessa basaarissa tekemässä ostoksia. Sieltä löytyy tuoreita hedelmiä, vihanneksia jne. Mutta hän välttää käydä basaarissa nykyään koronan takia. Hän sanoo, että sinne kasaantuu paljon ihmisiä. Kyllä kaikki paikalliset käyttävät suojamaskeja mutta siitä huolimatta pitää olla varovainen.

Henry K. Rock eniten tykkää Turkin 300 aurinkoisista päivistä. Hän eniten vihaa turkkilaisten 5 minuuttia mentaliteettia, 5 minuutti ei ole aina 5 minuuttia. Mutta hän on alkanut oppimaan sen myös. Hän on tehnyt paikalliselle saman tempun. Hän oli luvannut tavata 5. minuutin päästä ja mennyt puoleen tunnin päästä treffipaikalle. Paikallinen oli odottamassa kiltisti häntä.

Kysyn Henry K. Rockilta. Minkälaista musiikkia bändi tekee? Hän painottaa, että he tekevät perusteellisesti rock musiikkia. Sitten hän lisää, musiikilla ei saa olla rajaa. He tekevät nykyään kaikenlaista musiikkia popista alkaen punkkiin. Rock bändin ei tarvitse pysyä genressä. Heidät eniten tunnetaan K-18 musiikin tekijöinä. Heillä on myös paljon muita kauniita kappaleita.

Hän sanoi, että heillä on uusi single Henry K. Rock & Kovat Kivet – (joulusingle) Riemurasia, joka tulee markkinoille joulun aaton aattona 23.12.2020. Single julkaistaan vain digitaalisessa muodossa kaikilla digialustoilla, kuten Spotify, YouTube, Amazon jne.

Bändin tiedotteessa sanotaan:

”Kappaleet ovat aiempaa popimpia ja myös joulutunnelmaa löytyy kappaleista. Kappaleissa on Leevi And The Leavings henkeä, eikä eroottiselta lataukselta vältytä.” Henry K. rock

”Single maistuu parhaimmalta glögikupposen äärellä perheen pienempien jo nukkuessa.” –Tsädäm Tsönsön

“Riemurasia on joululahjamme Suomen kansalle. Tavaralla ei ole hintaa.” Kertoo Sammy Leen tilalle vaihtunut kitaristi Urmas Armas.

Henry K. Rock saa nykyään vaikutteita myös turkkilaisesta musiikista. Henry K. Rock tekee kantaa ottavaa musiikkia. Hän vihjaili että seuraavissa projekteissa rakkaus tulee korostumaan. Kaiken makuisille muusikin ystäville löytyy oma kappale. Hän vihjaili, että jopa iskelmä musiikkia löytyy. Kysyin Henryltä, ilmeisesti sait inspiraation Turkista. Hän oli hetken hiljaa ja sitten hän myönsi näin olevan.

Hän tykkää turkkilaisesta rock musiikista. Heillä on paljon käytössä erilaisia instrumentteja kuten viulut, saksafoonit jne. Hän tunnustaa, ettei hän edes ollut nähnyt tai tiennyt erilaisista turkkilaisista  instrumenteista. Ne ovat kaunista kuunneltavaa livenä.

Hänen suosikki turkkilainen artisti on rock laulaja Athena. Athenan esittämä “For Real” kappale tuli neljänneksi Eurovisiokilpailussa vuonna 2004 Istanbulissa. Hänellä on toinen suosikki rock laulaja. Hän ei muistanut hänen nimeä. Hän sanoi, että hän on ollut tuomarina Voice of Turkey ohjelmassa. Ilmeisesti kyse on Teomanista. Hän odottaa kovasti, että korona loppuu ja hän pääsee kuuntelemaan livenä turkkilaista rock musiikkia.

Miten Turkissa soittaminen? Onko käynyt teidän mielessä?

He ovat joskus suunnitelleet, että bändi soittaisi paikallisissa baareissa tai tekisi keikkoja Turkissa. Se on jäänyt vaan puheasteelle.

inspiraatio Turkista

Miten musan teko onnistuu Turkista käsin Suomeen? Hän istuu usein parvekkeella asunnossa ja katsoo merimaisemaa ja tähtitaivasta, että saisi inspiraation. Hän käy välillä hakemassa inspiraatiota rock baareissa Alanyassa. Hän kuuntelee kauniita turkkilaisia rock bändejä livenä. Hänellä on akustinen kitara kotona. Hän rämpyttää ja nauhoittelee mitä eniten jää mieleen. Hän lähettää videon kappaleesta bändin jäsenille Suomeen.

Rumpali ja kitaristi harjoittelevat kappaleen Suomessa. Hän menee Suomeen, kun he ovat valmiina niin vuokrataan studio ja treeni jatkuu studiossa. Kappale työstetään ja miksataan kunnolla studiossa. Henry K. Rock on kustantajan asemassa tässä tilanteessa. Hän hoitaa kaikki byrokraattian, markkinoinnin ja median. Hän ottaa yhteyttä jakelijoihin ja levy lähetetään eteenpäin.

Kysyin että miten sinun naapurit suhtautuvat Turkissa, kun sinä rämpyttelet keskellä yötä? Koska inspiraatio tulee parhaimmillaan yöllä silloin kun ihmiset nukkuvat. Ovatko kaikki naapurit paikallisia? Hän vastasi sekä että mutta seinä naapuri on turkkilainen. Kyllä taloyhtiölle valitetaan, kun meteliä on vähän enemmän. Talonmies heti ilmestyy ovelle, Henry nauraa iloisesti.

Henry K. Rock soi Alanyan baareissa

Hänen levyjä soitetaan Alanyan baareissa ja rosvoristeily laivoilla Turkissa. Heidän 10 vuotta vanha levy nahkaklassikko on hyvin suosittu Turkissa. Tätä kuulee usein baareissa. Se on huumori laulu paikalliset tykkäävät ja suhtautuvat huumori mielellä myös. Kappale tekee tehtävänsä myös Turkissa.

Myydäänkö teidän levyjä Turkissa kaupoissa? Ostavatko turkkilaiset teidän levyjä? Kauppojen hyllyistä ei voi ostaa mutta netistä tai hänen kautta saa tilattua. Hän on viimeksi myynyt viime kesän singlen ”Maailma hukkuu paskaan” monille turkkilaisille ja Alanyan suomalaisille. Tilaus saapui Turkkiin kahdessa viikossa.

Turkin Uutiset suosittelee että ostatte Henry K. Rockin levyjä joululahjaksi.

Viimeisenä kysyn, oletko käynyt Kuşadasıssa? Hän ei ole käynyt Kuşadasıssa mutta hän on luvannut käydä Kuşadasıssa. Kysyin toisen kysymyksen vielä, että suostuisiko hän tulemaan Kuşadası 105 FM:n suoraan lähetykseen haastatteluun? Lisäsin, tietenkin puhutaan suorassa lähetyksessä turkkia. Hän myös lupasi parantaa Turkin kielen taitoa siihen mennessä. Mutta hän tulee toimeen vähäisellä Turkin kielen taidolla myös Alanyassa. Nyt meillä on Henryn lupaukset ja todistajina ovat Turkin Uutisten lukijat. Henry K. Rock tulee Kuşadasıin!

Kiitos Henry K. Rockille hyvästä haastattelusta.

Henry K. Rock & Kovat Kivet -yhtyeeltä joulusingle ”Riemurasia” joulun alla

Ali Ergene

Alta löytyy Henry K. Rockin tiedote:

Henry K. Rock & Kovat Kivet on julkaissut uuden EP:nsä

Henry K. Rock & Kovat Kivet – (joulusingle) Riemurasia

Henkka ja Kivet julkaisevat lyhyen ajan sisällä taas kerran uutta materiaalia. Tällä kertaa kyseessä on jouluaatonaattona 23.12.2020 julkaistava Riemurasia. Single julkaistaan vain digitaalisessa muodossa kaikilla digialustoilla, kuten Spotify, YouTube, Amazon jne.

“Kappaleet ovat aiempaa popimpia ja myös joulutunnelmaa löytyy kappaleista. Kappaleissa on Leevi And The Leavings henkeä, eikä eroottiselta lataukselta vältytä” -Henry K. Rock

“Single maistuu parhaimmalta glögikupposen äärellä perheen pienempien jo nukkuessa.” -Tsädäm Tsönsön

“Riemurasia on joululahjamme Suomen kansalle. Tavaralla ei ole hintaa.” Kertoo Sammy Leen tilalle vaihtunut kitaristi Urmas Armas.

Henry K. Rock & Kovat Kivet – Riemurasia

  1. Riemurasia
    FIHK32000009
  2. Privaattihuoneessa…
    FIHK32000010

Kaikki säv. & san. Henry K. Rock

Sovitukset:

  1. Henry K. Rock, Tatjana Ljuviulu, Ross Johnson, Urmas Armas & Rihanna Hitto.
  2. Henry K. Rock & Ross Johnson

Äänitys, miksaus ja masterointi: Tommi Hämäläinen, Music-Bros Ay
Tuottaja: Henry K. Rock

Jakelu: Z-Trading Ltd. Ja The Orchard Enterprises.

C&P Henry K. Rock 2020 ALL RIGHTS RESERVED.

Henry K. Rock & Kovat Kivet:

Tsädäm Tsönsön: rummut ja kilistemet
Henry K. Rock: laulu, taustalaulu ja akustiset kitarat
Urmas Armas: sähkökitarat ja taustalaulu

Tuna Mukaz: basso
Tatjana Ljuviulu: viulu
Rihanna Hitto: laulu ja taustalaulut
Ross Johnson: koskettimet
Mikko Vento: taustalaulu

Kansi:
Henry K. Rock ja Allgrafia
Kansikuvatyttö: Teresa Clavert
Kuvaaja: Aaro Lappalainen

Lisätiedot ja haastattelut:
Henry K. Rock
+358503546017
henrykrock@gmail.com

Koronavirus huumori

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.