Kukkakaali uunissa
Tämä kukkakaali-reseptin voit käyttää terveellisenä välipalana sekä pääruokana. Kulhoon valmistetaan seos ja kastetaan kukkakaalit, sitten laitetaan ne uuniin ja odotetaan niiden ruskistumista.
Ainekset 4:lle :
- 1/2 kukkakaalia (keskikokoinen)
- 1 vesi lasillinen vehnäjauhoja
- 1/2 vesi lasillinen maitoa
- 1/4 vesi lasillinen oliiviöljyä
- 1 kananmuna
- 2 tl suolaa
- 2 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistus:
- Erota kukkakaalin lehdet, pese kukkakaalit.
- Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä kukkakaalin kukat kevyesti kiehuvassa vedessä.
- Laita kaikki muut ainesosat kulhoon ja sekoita vispilällä kunnolla.
- Kasta kukkakaali valmistamaasi seokseen ja aseta ne leivinpellille, leivinpaperille.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa, 30 minuuttia uunin ylä ja ala -asennon ollessa päällä. Sammuta pois ala-asento ja kypsennä lisää 15 minuuttia.
- Ota pois kukkakaalit uunista.
Tarjoa kuumana. Afiyet Olsun