Kukkakaali uunissa

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kukkakaali uunissa
Kukkakaali uunissa

Kukkakaali uunissa

Tämä kukkakaali-reseptin voit käyttää terveellisenä välipalana sekä pääruokana. Kulhoon valmistetaan seos ja kastetaan kukkakaalit, sitten laitetaan ne uuniin ja odotetaan niiden ruskistumista.

Ainekset 4:lle :

  • 1/2 kukkakaalia (keskikokoinen)
  • 1 vesi lasillinen vehnäjauhoja
  • 1/2 vesi lasillinen maitoa
  • 1/4 vesi lasillinen oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Erota kukkakaalin lehdet, pese kukkakaalit.
  2. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä kukkakaalin kukat kevyesti kiehuvassa vedessä.
  3. Laita kaikki muut ainesosat kulhoon ja sekoita vispilällä kunnolla.
  4. Kasta kukkakaali valmistamaasi seokseen ja aseta ne leivinpellille, leivinpaperille.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa, 30 minuuttia uunin ylä ja ala -asennon ollessa päällä. Sammuta pois ala-asento ja kypsennä lisää 15 minuuttia.
  6. Ota pois kukkakaalit uunista.

Tarjoa kuumana. Afiyet Olsun

Ali Ergene

Juusto kukkakaali uunissa

Tietoa Ali Ergene 1161 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.