Turkkilainen jälkiruoka, muhallebi (vanukas)
Joka tilanteen sopiva vanukas jälkiruoka, muhallebi. Se herättää myös kunnioitusta koristeisiin. Voit koristella kanelijauheella. Nämä koristeet täydentävät reseptin täysin luovuutesi mukaan. Voit saada miellyttäviä hetkiä vanukas reseptillä. Tämä on helpoin ja edullisin maito jälkiruoka.
Ainekset 4:lle :
- 5 vesi lasillista maitoa
- 1 vesi lasillinen hieno sokeria
- 3 rkl vehnätärkkelystä (seulottu)
- 1 paketti vaniljaa
- 1/4 vesi lasillinen vehnäjauhoja (seulottu)
- 1 tl voita
Voit maustaa lisäämällä vaniljauutetta tai pienen palan mastix purukumia (turkiksi damla sakızı, muinaisajan eräänlainen purukumi) koostumuksen saamiseksi. Voit lisätä 1 kananmunankeltuainen keltaisen värin saamiseksi.
Tarjoiluun
- 1 banaani
- 1 rkl jauhemaisia pistaasipähkinöitä
Valmistus:
- Kaada 1 vesi lasillista kylmää maitoa isoon kattilaan.
- Lisää maitoon 1/4 vesi lasillinen vehnäjauhoja, 3 rkl vehnätärkkelystä ja 1 lasillinen hieno sokeria.
- Laita liesi päälle.
- Keitä sekoittaen toisinaan, kunnes se on paksua.
- Laita liesi pois päältä.
- Lisää heti 1 tl voita ja vaniljaa ja vispa.
- Kaada seos tarjoilu kulhoihin.
- Koristele kylmä vanukas mielikuvituksen mukaan vaikka pistaasipähkinöillä, banaanilla, suklaalla, kanelille.
Tarjotaan kylmänä. Afiyet Olsun