Mandarin maito jälkiruoka, vanukas

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

jälkiruoka
Mandarin maito vanukas

Mandarin maito jälkiruoka, vanukas

Ainekset 8 annosta

Kastike soosi:

  • 3 lasillista mandariinimehua
  • 2 rkl tärkkelystä
  • 2 rkl hieno-sokeria

Vanukas:

  • 1/2 lasillista mannasuurimo
  • 1 lasillinen jauhoja
  • 6 lasillista maitoa
  • 2 rkl tärkkelystä
  • 1 iso lasillinen hieno-sokeria

Valmistus

Ensinnäkin valmistetaan vanukas:

  1. Laita kattilaan mannasuurimoita, jauhoja, sokeria ja tärkkelystä.
  2. Laita liedelle ja keitä sekoitetaan kunnes se muuttuu kiinteäksi.
  3. Kaada vanukas muottiin ja laita jääkaappiin.

Valmistetaan kastike:

  1. Laita kattilaan mandariini mehu, tärkkelys, ja 2 rkl sokeria.
  2. Laita liedelle ja keitä sekoitetaan kunnes se muuttuu kiinteäksi.
  3. Ota pois kattila liedeltä.
  4. Ota vanukas jääkaapista.
  5. Lisää päälle kastike ja laita takaisin jääkaappiin 3 – 4:ksi tunniksi.
  6. Annostele leikkaan ja tarjoile. Koristele maun mukaan vaikka pähkinöillä ja hedelmillä.

Afiyet olsun

Ali Ergene

Turkkilainen jälkiruoka, muhallebi

Tietoa Ali Ergene 1161 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.