Mandarin maito jälkiruoka, vanukas
Ainekset 8 annosta
Kastike soosi:
- 3 lasillista mandariinimehua
- 2 rkl tärkkelystä
- 2 rkl hieno-sokeria
Vanukas:
- 1/2 lasillista mannasuurimo
- 1 lasillinen jauhoja
- 6 lasillista maitoa
- 2 rkl tärkkelystä
- 1 iso lasillinen hieno-sokeria
Valmistus
Ensinnäkin valmistetaan vanukas:
- Laita kattilaan mannasuurimoita, jauhoja, sokeria ja tärkkelystä.
- Laita liedelle ja keitä sekoitetaan kunnes se muuttuu kiinteäksi.
- Kaada vanukas muottiin ja laita jääkaappiin.
Valmistetaan kastike:
- Laita kattilaan mandariini mehu, tärkkelys, ja 2 rkl sokeria.
- Laita liedelle ja keitä sekoitetaan kunnes se muuttuu kiinteäksi.
- Ota pois kattila liedeltä.
- Ota vanukas jääkaapista.
- Lisää päälle kastike ja laita takaisin jääkaappiin 3 – 4:ksi tunniksi.
- Annostele leikkaan ja tarjoile. Koristele maun mukaan vaikka pähkinöillä ja hedelmillä.
Afiyet olsun
Ali Ergene