Vihreät pavut tomaatin ja tillin kera ( 4:lle )
Osana meze-ateriaa se tarjotaan huoneenlämpöisenä, mutta turkkilaisesessa kodissa se voidaan tarjota myös kuumana grillatun, paahdetun tai pariloidun linnun ja lihan lisukkeena tai pääruokana kermaisella jogurtilla höystettynä. Se on perheiden suosikkiateria vihreiden papujen sesonkiaikaan – lisänä tarjotaan jogurttia ja runsaasti lämmintä tuoretta rapeakuorista leipää, johon kastikkeen voi imeyttää. Tuoreen tillin maku on olennainen osa ruokaa. Tällaiset oliiviöljyruoat ovat osmanien valtakunnan perua, ja oliiviöljyssä kypsennetään myös esim. purjosipulia, juuriselleriä, artisokkaa ja borlottopapuja.
1 – 2 pilkottua sipulia
2 pilkottua valkosipulinkynttä
2 – 3 rkl Tariş oliiviöljyä
1/4 kg puhdistettuja ja paloiteltuja vihreitä papuja
1 rkl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tölkkiä (à 400 g) tomaattimurskaa
kourallinen tuoretta tilliä karkeasti silputtuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi Tariş oliiviöljyässä laakeassa paksupohjaisessa pannussa miedolla lämmöllä.
Lisää pavut ja kääntele niitä sipuli-Tariş öljyseoksessa.
Hämmennä joukkoon sokeri ja sitruunamehu.
Lisää tomaattimurska ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Pienennä lämpöä ja lisää tilli.
Kypsennä miedolla lämmöllä 35 – 40 min. kunnes pavut ovat kypsiä ja tomaattikastike on sakeutunut.
Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Lähde: http://www.keittotaito.com/vihreat_pavut_tomaatin_ja_tillin_kera.html
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle