Alinazik – liha ja munakoiso ohje
Ainekset 4 annosta
- 1 valkosipulinkynsi
- 250 grammaa pieneksi kuutioksi leikattua lihaa
- 50 grammaa voita
- 1 rkl paprika salsaa
- 1 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl suolaa
Munakoisoseos:
- 3 grillattua munakoisoa (Turkissa kaupoista saa purkeissa)
- 1 tl suolaa
- 1 kulho valkosipulijogurttia
Vinkki:
Tee munakoisoihin pieniä reikiä veitsen avulla ja grillaa ne uunissa tai liedellä. Jotta kuoret kuoriutuisivat helpommin, laita ne astiaan vielä kuumana ja sulje astian kansi. Jätä 5-10 min. näin. Se hikoilee ja kuoriutuu helpommin. Keitä liha hitaasti matalalla lämmöllä, kunnes se vapauttaa nestettä ja se pehmenee. Ole varovainen, ettet siirrä lihaa jogurttiin, kun se on erittäin kuumaa. Liian kuuma liha muuttaa jogurtin rakennetta ja vaikuttaa ruoan makuun.
Valmistus
- Laita voi syvään pannuun. Lisää valkosipuli ja paista kevyesti.
- Lisää sitten pieneksi kuutioksi leikattu liha ja sekoita.
- Sulje kansi ja jätä matalalle lämmölle 6-7 minuutiksi, kunnes se on kypsynyt.
- Lisää kypsennyksen jälkeen joukkoon paprika salsa, jauhettua paprikaa ja suolaa maun mukaan ja poista liedeltä.
- Leikkaa ja murskaa terävällä veitsellä grillatut ja kuoritut munakoisot leikkuulaudalle ja lisää suola.
- Kun ne ovat hyvin murskattu, sekoita ne kulhoon valkosipulijogurttiin ja sekoita hyvin.
- Laita jogurtti- ja munakoiso seos tarjoilu lautaselle. Kaiva kuoppa lautasen keskiosa ja aseta valmistettu liha sinne.
- Lisää kastike ja tarjoile. Voit koristella maun mukaan vaikka persiljalla.
Afiyet olsun
Ali Ergene