Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: tadimlokantasi.com.tr

Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?

Tällä reseptillä voitte kokeilla kotona itse.

Turkkilainen pataruoka resepti

Tas kebabı

Ainekset 6 annosta

  • 1 rkl Tariş oliiviöljy
  • 1 kg karitsanpaistia kuutioina
  • 1 sipuli pieneksi leikattuna
  • 1 rkl tomaattipyree
  • 1 ,5 tl vehnäjauhe
  • 1,5 tl suola
  • 1 litra vettä
  • 2 kpl keskikokoinen tomaattia kuorittu, (upota tomaatteja kuumaan veteen minuutin ajan saat käsin kuorittu tomaatit helposti) kuutioina leikattu, siemenet poistettuna.
    Tee maustepussi johon laitat 1,5 tl oregano, 1,5 tl basilika (ei ole pakko), 2 kynsi valkosipulia, 2 kpl laakerinlehti, 1tl kokonaista mustapippuria, 1 nippu persiljan varsi ja juuret [rml_read_more]

Ohje

  1. Kuumenna Tariş oliiviöljy kattilassa.
  2. Ruskista lihat kuumassa Tariş oliiviöljyssä 8-10 min.
  3. Lisää sipulit ruskista 2 min.
  4. Sekoita tomaattipyree joukkoon, 2 min.
  5. Sekoita vehnäjauhot joukkoon, 1 min.
  6. Lisää vesi, suola, maustepussi ja sekoita ainekset keitä miedolla lämmöllä 15 min.
  7. Laita ruoan päälle tomaattikuutiot ja jatka keittämistä 15 min.

Sitten tarjoile vaikka riisin kanssa. Afiyet Olsun!

Käännös: Ali & Helena Ergene

Turkkilainen lihapata resepti

яндекс

Tietoa Ali Ergene 1184 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

1 Comment

Kommentointi on suljettu.