Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?
Tällä reseptillä voitte kokeilla kotona itse.
Turkkilainen pataruoka resepti
Tas kebabı
Ainekset 6 annosta
- 1 rkl Tariş oliiviöljy
- 1 kg karitsanpaistia kuutioina
- 1 sipuli pieneksi leikattuna
- 1 rkl tomaattipyree
- 1 ,5 tl vehnäjauhe
- 1,5 tl suola
- 1 litra vettä
- 2 kpl keskikokoinen tomaattia kuorittu, (upota tomaatteja kuumaan veteen minuutin ajan saat käsin kuorittu tomaatit helposti) kuutioina leikattu, siemenet poistettuna.
Tee maustepussi johon laitat 1,5 tl oregano, 1,5 tl basilika (ei ole pakko), 2 kynsi valkosipulia, 2 kpl laakerinlehti, 1tl kokonaista mustapippuria, 1 nippu persiljan varsi ja juuret [rml_read_more]
- Kuumenna Tariş oliiviöljy kattilassa.
- Ruskista lihat kuumassa Tariş oliiviöljyssä 8-10 min.
- Lisää sipulit ruskista 2 min.
- Sekoita tomaattipyree joukkoon, 2 min.
- Sekoita vehnäjauhot joukkoon, 1 min.
- Lisää vesi, suola, maustepussi ja sekoita ainekset keitä miedolla lämmöllä 15 min.
- Laita ruoan päälle tomaattikuutiot ja jatka keittämistä 15 min.
Sitten tarjoile vaikka riisin kanssa. Afiyet Olsun!
Käännös: Ali & Helena Ergene
Todella hyvvää!