Turkkilainen papusoppa ohje

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen papusoppa

Turkkilainen papusoppa ohje

Etli kurufasulye:

Ainekset:

  • 2 juomalasillista valkoisia papuja
  • 300 gr suikaloitua naudanlihaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl paprikapyrettä (vahvaa)
  • Suolaa
  • 1 pala sokeria
  • 5 juomalasillista kuumaa vettä
  • Hiukan öljyä

Valmistus:

  1. Liuota pavut edellisenä päivänä kylmässä vedessä. Huuhtele seuraavana päivänä hyvin.
  2. Kuullota lihat öljyssä, painekattilassa.
  3. Lisää pavut, hienonnettu sipuli ja paprika, pyreet, suola ja sokeri.
  4. Lisää vesi niin, että se ylittää pavut hiukan.
  5. Sekoita ja laita painekattilan kansi kiinni.
  6. Keitä ensin korkealla lämmöllä, kunnes kannesta kuuluu paineen ääni, jonka jälkeen jatka keittämistä keskilämmöllä n. 30 minuuttia.
  7. Keittoaika voi vaihdella papujen tuoreudesta. Kannattaa jatkaa keittämistä, jos pavut ole pehmenneet kunnolla annetun ajan kuluessa.

Tarjoile riisin kera.

Hyvää ruokahalua!

Türkan Kurkut

Vihreät pavut tomaatin ja tillin kera