Turkkilainen papusoppa ohje
Etli kurufasulye:
Ainekset:
- 2 juomalasillista valkoisia papuja
- 300 gr suikaloitua naudanlihaa
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl suippopaprikaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl paprikapyrettä (vahvaa)
- Suolaa
- 1 pala sokeria
- 5 juomalasillista kuumaa vettä
- Hiukan öljyä
Valmistus:
- Liuota pavut edellisenä päivänä kylmässä vedessä. Huuhtele seuraavana päivänä hyvin.
- Kuullota lihat öljyssä, painekattilassa.
- Lisää pavut, hienonnettu sipuli ja paprika, pyreet, suola ja sokeri.
- Lisää vesi niin, että se ylittää pavut hiukan.
- Sekoita ja laita painekattilan kansi kiinni.
- Keitä ensin korkealla lämmöllä, kunnes kannesta kuuluu paineen ääni, jonka jälkeen jatka keittämistä keskilämmöllä n. 30 minuuttia.
- Keittoaika voi vaihdella papujen tuoreudesta. Kannattaa jatkaa keittämistä, jos pavut ole pehmenneet kunnolla annetun ajan kuluessa.
Tarjoile riisin kera.
Hyvää ruokahalua!
Türkan Kurkut