Vähäkalorinen (180 kcal/annos) makea Aşure (15 kipollista)
Noin 1 vesilasia kikherne
Puoli vesilasia kuivattuja valkoisia papuja
1 vesilasi (200 g) veitsellä paloiteltuja kuivattuja hedelmiä (aprikoosi, rusina, viikuna)
1 kipollinen (100 g) kuivattuja pähkinöitä (hasselpähkinä, pistaasi, manteli, saksan pähkinä)
1, 5 tl pekmez (siirappi)
Noin 1 vesilasi bulguria (Bulgur tarkoittaa murskattua vehnää, mutta sen valmistusprosessi on monimutkaisempi kuin tavallisesti murskatun vehnän. Bulguria valmistetaan Turkissa)
1 raastetun sitruunan kuori
Vähän (silmämääräisesti) vettä
Ohje
Laita likoamaan pavut ja kikherneet illalla. Seuraavana päivänä kiehauta bulgur n. 5 min. Odota 2 h että bulgur turpoaa. Keitä vedessä kikherneet ja pavut. Lisää vettä ja bulgur, pähkinät ja kuivatut hedelmät. Lisää kuumaan seokseen pekmez (siirappi). Sammuta liesi.
Annostele tarjoilu kippoihin ja anna jäähtyä. Koristella voit esim. granaattiomenalla, kookoshiutaleilla. Tarjoile kylmänä.
Afiyet olsun