Turkkilainen jälkiruoka, Baklava
- 500 g yufkataikinaa (tai osta kaupasta valmiita yufkataikinalevyjä Turkissa)
- 800 g hienoksi silputtua mantelia tai pistaasipähkinää
- 2 rkl kanelia
- ripaus neilikkaa
- 2 1/2 dl voita sulatettuna
- 5 dl sokeria
- 2 1/2 dl hunajaa
- vähän sitruunamehua
- 1/2 – 1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
Sekoita kaneli ja neilikka silputtuun manteliin.
Voitele uunivuoka (mielellään neliskulmainen) voilla ja levitä sille 4 voideltua yufkataikinalevyjä.
Ripottele taikinalevyjen päälle mantelisekoitus jonka päälle levität 2 voideltua yufkataikinalevyjä.
Jatka samalla tavalla kunnes jäljellä on enää 4 taikinalevyä jotka jätät päällimmäiseksi.
Leikkaa taikina neliöiksi.
Kaada loput voista kakkupalojen päälle.
Paista 170 asteisessa uunissa n. 40 – 45 min. tai kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.
Kaada sokeri, hunaja, vanilja, sitruunamehu ja 4 dl vettä kattilaan ja keitä 5 – 6 min.
Kuori vaahto pois ja valele baklava sokeriseoksella.
Tarjoa kylmänä vaikka jäätelön kanssa.
vaihtelua saat korvaamalla puolet mantelista silputuilla saksanpähkinöillä.