![yayla kevät keitto](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/12/yayla.jpg?resize=678%2C381&ssl=1)
Yayla çorbası “ylätasanko keitto”
Voidaan törmätä tätä keittoa ympäri Turkkia. Hyvin suosittu turkkilainen keitto.
![](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/04/yatayline.jpg?resize=678%2C2&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/04/yatayline.jpg?resize=678%2C2&ssl=1)
6 annosta
Ainekset
- 2 lasillista jogurttia
- 1,5 rkl jauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 tl chilipippuria
- 6 lasillista vettä
- 1 lasillinen riisiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 1 rkl kuivattua minttua
Valmistus
- Laita kattilaan jogurtti, jauho, suola, sitruunanmehu ja vispaa kunnolla.
- Lisää seokseen kananmunan keltuainen ja sekoita.
- Sekoittamisen jälkeen lisää vettä ja keitä keskilämmöllä.
- Lisää riisit kun seos alkaa kiehumaan.
- Jätä kiehumaan seos.
- Laita erilliseen pannuun oliiviöljy, voi ja kuumenna,
- Lisää minttu ja sekoita.
- Ota pois lieden päältä pannu. Muista sammuta liesi.
- Lisää soosi kiehuvaan seokseen ja sekoita keitto.
- Sammuta liesi ja tarjoa keitto kuumana.
Afiyet olsun
Ali Ergene