Turkkilaiset syövät suomalaista pizzaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Pizza Rucolan perustaja Levent Kerimoğlu

Turkkilaiset syövät suomalaista pizzaa

Suomalaiset urheilijat edustavat Suomea maailmalla kuten Formula kuljettaja Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, jalkapalloilija Jari Litmanen, mäkihyppääjä Matti Nykänen. Suomi tunnetaan myös maailman onnellisempana kansana ja hyvästä koulutus järjestelmästä. Suomella on paljon hyviä maineita maailmalla. Tämä lista on hyvin pitkä. Ei kaikki mahdu tänne.

MAINOS!

Suomi tunnetaan Turkista vanhan kirjan perusteella ja tietenkin Nokian kännyköistä. Monet suomalaiset eivät tiedä tästä kirjasta. Kirjan nimi on “Suomi, valkoliljojen maa”. Venäläinen kirjailija Grigori Petrov 1868 – 1925 on kirjoittanut Suomesta kirjan yli 100 vuotta sitten. Turkkilaiset ihailevat Suomea ja suomalaisia tämän kirjan ansiosta edelleen. Turkkilaisten mielestä suomalaiset ja turkkilaiset ovat sukukansoja. Unkari on suomalaisten sukukansa sekä turkkilaisten sukukansa.

“Petrovin matkakertomus ja pohdinnat ovat vaikuttaneet hänen kuolemansa jälkeen erityisesti Turkkiin, jossa uuden Turkin perustaja Kemal Atatürk määräsi tämän Suomesta kertovan kirjan (Valkoliljojen maa – Suomi) pakolliseksi sotaoppilaitoksissa. Kirjan antama kuva Suomesta on romantisoitu, mutta varsinkin Turkissa se on herättänyt ajatuksia, joilla on ollut kantavuutta lähes näihin päiviin.” sanoo Joukko Salminen artikkelissaan. Voitte lukea hänen koko artikkelin tästä linkistä.

Niistä paljon hyvistä maineesta huolimatta Suomea tunnetaan maailmalla hyvin vähän kuitenkin. Suomen turkkilainen Levent Kerimoğlu on myös huomannut ja oivaltanut niin olevan. Turkin ja Suomen kauppa tilastot ovat todella säälittäviä. Suomalaiset firmat eivät ole oivaltaneet vieläkään miten suuri Turkin markkina on? Ehkä heitä pelottaa paljon Turkin kauppa kulttuuri. Se yleensä johtuu siitä ettei haluta jättää mukavuutta tai ei ole maasta tietoa. Mutta heillä on täällä Suomessa paljon työkaluja. Eli Suomessa asuu tarpeeksi paljon turkkilaisia. Suomalaiset firmat eivät ole oivaltaneet käyttää heitä, Meillä on molempien maan tuntemus ja kielitaito. Se on iso valtti markkinoilla.

Jos hitaat kanta suomalaiset eivät lähde tekemään kauppaa Turkkiin niin sitten löytyy urheampia ihmisiä, Yksi niistä on Suomen turkkilainen Levent Kerimoğlu. Levent on kotoisin Turkin kokki ja gastronomia pääkaupunki Gaziantepista. Gaziantepin ruokakulttuuri on hyvin laaja ja laadukas. Gaziantep on ollut vanhan silkkitien varrella. Gaziantep on Idän ja lännen makuelämyksien treffipaikka. Varmasti arvaatte että Levent on myös ammatiltaan kokki. Gaziantepilaiset rakastavat ruokaa niin myös Levent.

Leventillä on ollut Ravintola Turkin Sidessä Antalyassa vuonna 2001 – 2006. Suomalainen nainen on nähnyt kuinka hyvin Levent tekee ruokaa ja hän on päättänyt syödä hyvää ruokaa kotonakin loppu elämäänsä asti. Levent on tullut ensimmäistä kertaa Suomeen Tampereelle Hervantaan. Hän on ollut töissä pizza alalla 9 kuukautta sitten vaimon kanssa muuttaneet Helsinkiin. Hän on ollut töissä Helsingissä kolmessa eri pizza ravintolassa useita vuosia. Hän painottaa että kuinka paljon hän rakastaa ammattiaan. Hän on tunnollisesti oppinut tekemään suomalaista pizzaa ja suomalaisten ruokakulttuuria.

Kun hänestä on tuntunut että hän on ollut valmis avaamaan oman ravintolan ja hän on niin tehnyt vuonna 2010. Helsingistä oli tullut kulttuuripääkaupunki vuonna 2010. Tämä oli hänen mielestä hyvä tilaisuus ja hyvä aika ravintola bisneksille. Maailmalta tulee paljon vieraita, turisteja Helsinkiin ja heidän on myös syötävä Helsingissä vierailujen aikoina. Hän on ostanut Chilli fast food ravintolan ja sen vieressä olevan Americano pizza ravintolan. Hän on panostanut hyvin ammattiinsa ja kehittänyt itseään. Hän sanoo että ammattilaisesta ei tule koskaan täysi ammattilainen. Asiat muuttuvat joka päivä ja on opittava uusia asioita koko ajan että voidaan pysyä ja kilpailla markkinoilla.

Hänen ravintolan edessä on alkanut olemaan niin paljon jonoa että heidän resurssit eivät ole riittäneet asiakkaille. Hän on niin ahkera ja niin paljon rakastaa pizzan tekemistä että terveys on alkanut kärsimään. Hän on itse tehnyt omissa ravintoloissa ruumillista työtä keittiössä ja hoitanut kahta ravintolaa monta vuotta. He ovat tehneet heidän elämänsä tärkeimmän päätöksen. He muuttivat Turkkiin vaimon ja kahden lapsen kanssa vuonna 2016. Heidän lapset olivat pieniä ja nyt tytöt ovat 6 v. ja 10v. Asuinkaupungiksi he valitsivat Izmirin. Izmir sijaitsee länsi Turkissa lähellä loma kaupunkia Çeşme, Kuşadası jne. Egean Suomalaiset yhdistys toımii myös Kuşadasıssa. Levent on myös yhdistyksen jäsen.

Levent halunnut samalla edustaa suomalaista ruokakulttuuria Turkissa. Hän on avannut pizza ravintolan Izmiriin Karşıyaka, Bostanlı kaupunginosaan. Hän on ravintolalle nimeksi valinnut suomalaisen nimen. Koska hän tekee suomalaista pizzaa. Pizza Rucola nimi on syntynyt näin. Nimen mukaan tarjotaan joka pizzan yhteydessä rucola. Levent perheineen on ollut Turkissa 4 vuotta. Turkkilaiset ovat tykänneet ja ihmetelleet suomalaista pizzaa. Koska pizza on kotoisin Italiasta. Levent sanoo että suomalainen pizza on parempi kuin italialainen pizza viitaten Italian vanhaan pääministeriin Berlusconiin joka aikoinan sanoi että .”Olen käynyt Suomessa, ja minun on pitänyt sietää suomalaista ruokaa.” Silvio Berlusconi Euroopan unionin elintarvikeviraston avajaisissa Italian Parmassa 21. kesäkuuta 2005.

He ovat markkinoineet tarkoituksella suomalaisena pizzana turkkilaisille. Turkkilaiset ovat rakastaneet suomalaista makua. Hän on yhdistänyt turkkilaisten ja suomalaisten makua ja kehittänyt erilaisia pizzoja. Hän sanoo että hän edustaa suomalaista ruokakulttuuria ja Suomea Turkissa. Hänellä on 3 pizza ravintolaa Izmirissä, 1 Istanbulissa tällä hetkellä. Suunniteilla on avata uusia pizza ravintoloita Kocaeli, Bodrum, Marmaris myös lähiaikoina. Hän nykyään kouluttaa työntekijöitä ja kiertää ravintoloita. Hän on hyvin tyytyväinen oloonsa Turkissa edustamassa suomalaista ruokakulttuuria paluu muuttajana, Suomen turkkilaisena.

Hän halusi myös edustaa suomalaisia New Yorkissa, mutta korona on muuttanut hänen suunnitelmat. Hän on ollut New Yorkissa 2,5 kuukautta tutkimassa markkinaa. Levent sanoo lopuksi että kaikkien on tehtävä sitä mitä osaa rakkaudella ja parhaiten. Hän rakastaa edustaa Suomea ja suomalaista ruokakulttuuria Turkissa. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi maistamaan hänen pizzojaan.

Paljon kiitoksia haastattelusta Leventille.

Pizza Rucola

Osoite: Bestekar Sadi Hoşses Sokağı No:42/A Bostanlı, 35590 Karşıyaka/İzmir
S-posti: info@pizzarucola.com
Puh: +90 850 279 7936
Web: pizzarucola.com
Facebook: PizzaRucola

Ali Ergene

Suomalainen pizza Turkissa

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.