Kadınbudu köfte “naisen reidet”
Turkkilaisilla on hauskoja ruokanimiä ja ne varmasti jäävät mieleen. Yksi niistä on naisen reidet lihapulla.
MAINOS!
Ainekset
- 500 grammaa naudan jauhelihaa
- 1 kpl kananmuna
- 1 kpl sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 lasillinen keitettyä riisiä
- 1,5 tl suolaa
- 1,5 tl mustapippuria
- 1,5 tl kumina
- 1/2 lasillinen jauhoja
Paistamiseen
- 1 lasillinen auringonkukkaöljyä
- 1 lasillinen leivänmuruja
- 2 kpl kananmunaa (vispattu)
Valmistus
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes se pehmenee hieman. Varmista, että se ei tule liian pehmeäksi.
- Paista pannulla sipulia öljyllä pehmeäksi.
- Lisää valkosipuli ja jatka paistamista.
- Lisää 250 grammaa eli puolet jauhelihaa ja paahda sitä niin että lihan neste imeytyy.
- Poista paahdettu jauheliha lämmöltä ja anna sen jäähtyä.
- Laita kaikki aineet kulhoon ja vaiva.
- Vaivaamisen jälkeen peitä kulho kelmulla ja pidä sitä jääkaapissa 30 minuuttia.
- Muotoile sekoitettu taikina pyörittämällä ison kananmunan kokoiseksi.
- Kastele muotoillut lihapullat ensin leivänmuruun (korppujauhoon), sitten munaan ja paista kuumassa öljyssä.
- Tarjoa perunasoseen ja paahdettujen vihannesten kanssa, hyvää ruokahalua!
Ali Ergene