Punainen linssi pulla (meze)

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Punainen linssi pulla, Kuva: flickr.com

Punainen linssi pulla (meze)

Ainekset:

  • 2 vesi lasillista punaisia linssejä
  • 1 vesi lasillinen bulgur
  • 5 vesi lasillista vettä
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 vartta tuoretta sipulia leikattuna
  • 1 kpl keskikokoinen sipuli (ohkaiseksi leikattu)
  • 1 rkl tulinen paprikasalsa
  • 1 rkl makea paprikasalsa
  • 1 rkl tomaattipasta
  • 5 tl kuminaa
  • 3 tl jauhettua chiliä (ei ole pakko)
  • 4 tl suolaa
  • 2 tl sitruuna suolaa
  • 2 tl jauhettu paprikaa
  • 5 rkl Tariş oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Pese linssit vedellä.
  2. Laita kattilaan pessyt linsit ja lisää 5 lasillista vettä.
  3. Kiehuta linsit niin kauan että linsit hajoa.
  4. Sammuta liesi ja lisää bulguri kattilaan. Laita kanssi kiinni.
  5. Laita pannuun Tariş oliiviöljyä, pahtakaa leikatut sipulit oliiviöljyssä.
  6. Lisää salsat ja mausteet pannuun.
  7. Sekoita kaikki yhteen.
  8. Muotoile käsin ja tarjoa jäävuorisalaatilla ja sitruunalla koristettuna.

Afiyet olsun

Lähde: yemek.com

Ali Ergene

Ali Ergene

Turkkilainen linssisoppa ohje

Tietoa Ali Ergene 1205 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.