Punainen linssikeitto

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıss

Kuva: wikimedia.org

PUNAINEN LINSSIKEITTO

Tällä viikolla halusimme jakaa terveellistä ja maukasta linssikeitto-ohjetta.

MAINOS!

Keiton ainekset
1 juomalasi punaisia linssejä
1 kpl sipulia
1 kpl perunaa
1 kpl porkkanaa
1/2 rkl tomaatti- tai paprikapyrettä
Suolaa
1/2 tl mustapipurijauhetta
1/4 tl kuminaa (ei pakollinen)
1 l vettä
2 rkl  Tariş Oliiviöljyä

Voi kastikkeen ainekset:
2 rkl voita
1 tl paprikajauhetta

Valmistus
1. Kuullota kuutioidut sipulit Tariş Oliiviöljyssä
2. Lisää pyree ja paahda hiukan
3. Lisää kuutioidut peruna ja porkkana
4. Lisää hyvin huuhdellut linssit
5. Lisää vesi, sekoita ja laita kansi kiinni. Keitä n. 30 min. keskilämmöllä (tai niin kauan, että linssit ja porkkanat ovat pehmenneet)
6. Kun keitto on kiehunut, ota pois liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella
7. Lisää mausteet
8. Jos tuntuu, että keitto on liian paksua niin voi hiukan lisätä kiehuvaa vettä ja keittää lisää muutaman minuutin
9. Laita pieneen pannuun voi, lisää voihin paprikajauhe. Kuullota ja ota pois liedeltä.
10. Ota keittoa tarjoilulautaselle, lisää päälle voi kastike. Tarjoile maun mukaan sitruunaviipaleella.
(P.S. Voitte käyttää veden tilaan litran lihalientä)

Hyvää ruoka halua!

Türkan Kurkut

Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)