Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)

Google mainos

Kuva: lezzet.com.tr

Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)

Ainekset:

↓ Yritysten mainos palsta. ↓

1 ~ 1,5 kg lampaan varren (jalan) lihaa (luuttomaksi ja pieneksi leikattuna)
1 isokokoinen sipuli
5 rkl Tariş oliiviöljyä
8 ~ 10 valkosipulinkynttä
2 vihreä paprikaa
1 kpl peruna
4 keskikokoista tomaattia
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl timjami
1 tl minttua
1 kuppi kuumaa vettä
2 tl tomaattipasta

Paahda leikatut sipulit ja lihat Tariş oliiviöljyssä. Lisää suolaa ja pippuria ja sammuta liesi. Jaa paahdetut lihat ja sipulit saavi astioihin.

Kuori valkosipulit ja leikkaa kahteen osaan.

Leikkaa paprikat isoksi palaksi.

Kuori tomaatit ja leikkaa ne suuriksi paloiksi.

Kuori perunat ja pilko suuriksi paloiksi.

Laita nämä ainekset syvään ja leveään astiaan ja sekoita.

Lisää jäljellä oleva suola, pippuri, timjami, minttu ja tomaattipasta, jonka sekoitettu veteen.  Sekoita uudelleen.

Levitä tätä seosta saavi astioihin lihojen päälle. Peitä saavi astiat kansilla tai alumiinifoliolla. Paista esikuumennetussa uunissa 200 asteessa vähintään 2 tuntia. Tarjoile kuumana vaikka riisin kanssa.

Afiyet Olsun

Käännös: Ali & Helena Ergene

Ali Ergene

Lähde: lezzet.com.tr


[poll id=”3″]

Google Mainos


Tietoa Ali Ergene 728 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.