Turkkilainen makea “Tahin tarama”

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen makea “Tahin tarama”

Tämä ihastuttava dippi on peräisin Anatolian keskiosista. Sitä nautitaan usein ulkoilmakahviloissa ja ravintoloissa sellaisenaan ruokahalua herättävänä meze-ruokana odoteltaessa varsinaista ateriaa. Joskus näkee vanhoja miehiä pelaamassa korttia tai backgammonia edessään lasi rakia tai piristävää teetä ja yhteinen lautasellinen tahin taramaa tai kulhollinen paahdettuja kikherneitä. Makea ja kirpeä tahin tarama maistuu rapeakuorisella leivällä tai paahdetulla pitaleivällä.

Tahin tarama ( 2:lle )

MAINOS!

3 rkl vaaleaa seesamitahnaa (tahin) Tahini on jauhetuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa. Se on tärkeä raaka-aine hummuksessa, halvassa ja muissa Lähi-idän ruoissa. Tahinia on kahdentyyppistä: toinen valmistetaan kuorituista seesaminsiemenistä, toinen kuorimattomista. Kuorimattomista siemenistä valmistettu on rakenteeltaan rakeisempaa, maultaan karvaampaa ja siinä on enemmän ravintoaineita esim. kalsiumpitoisuus on korkea. Käytä salaattien, hummusin ja baba ganoushin kanssa sekä kastikkeena ja kakuissa.
1 sitruunan mehu
1 – 2 rkl juoksevaa hunajaa
1 – 2 tl kuivattua minttua
Tarjoiluun:

sitruunalohkoja
Vatkaa seesamitahna ja sitruunamehu kulhossa.
Lisää hunaja ja minttu.
Vatkaa seos sakeaksi ja kuohkeaksi ja lusikoi pieneen tarjoiluastiaan.

Vinkki:
tahin pekmez on suosittu aamiaisruoka tai makea välipala. Sekoita 2 – 3 rkl vaaleaa seesamitahnaa ja 2 rkl rypälesiirappia (pekmez) makeaksi tahnaksi ja dippaa siihen tuoretta leipää. Jos et löydä turkkilaista pekmeziä, käytä taatelisiirappia.
Tarjoa huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen kera.

Lähde: http://www.keittotaito.com/tahin_tarama.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Vähäkalorinen makea, Aşure

Tietoa Ali Ergene 1150 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.