Paahdettu purjo jogurtin kera

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Paahdettu purjo
Paahdettu purjo jogurtin kera

Ainekset 6 annosta

  • 1 kilo purjo
  • 1 kpl sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kulho jogurttia, 180 gr.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettu paprika

Valmistus

  1. Pilko sipuli kuutioiksi
  2. Murska valkosipuli.
  3. Paahda sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kunnes ne muuttuvat ruskeaksi.
  4. Lisää leikatut purjo. Jatka paahtamista kannen ollessa kiinni siihen asti että purjo on pehmeä. Muista sekoittaa välillä.

Kastikkeen valmistus

  1. Sekoita jogurtti ja murskattu valkosipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy ja paahda jauhettu paprika hetkeksi.

Tarjoilu

Laita paahdettu purjo lautaselle, kaada valkosipulijogurtti päälle ja lisää lopuksi paahdettua paprikaa.

Afiyet olsun

Ali Ergene

Turkin suosikki karanteeniharrastuksena: Kotitekoisen leivän tekeminen

About Ali Ergene 1183 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.