Neilikka-sokeriliemessä keitetty kurpitsa

Google mainos

Kuva: flickr.com

Neilikka-sokeriliemessä keitetty kurpitsa ( 4 – 6:lle )

Toreilla ja kaduilla on talvisin vilskettä, kun kurpitsakauppiiat myyvät kärryistään varta vasten tätä hienoa ruokaa varten valmistettua kurpitsaa. Tarjoa herkku sellaisenaan tai lisää siihen lusikallinen ranskankermaa.

  • 450 g sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 mausteneilikkaa
  • 1 kg kuorittua ja siemenetöntä kurpitsan maltoa suupalan kokoisiksi paloiksi leikattuna

Mittaa sokeri paksupohjaiseen kasariin ja lisää 2 1/2 dl vettä.
Kuumenna seos kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen.
Kun sokeri on liuennut, keitä seosta miedolla lämmöllä vielä 2 – 3 min.
Pienennä lämpöä ja lisää seokseen sitruunamehu ja neilikat.
Lisää kurpitsapalat ja kuumenna neste takaisin kiehuvaksi.
Pienennä lämpöä ja keitä kurpitsaa kannen alla miedolla lämmöllä käännellen paloja välillä, kunnes kurpitsa on kypsää ja väriltään hehkuvan oranssia.
Kurpitsapalojen koosta riippuen siihen voi mennä 1 1/2 – 2 tuntia.
Anna kurpitsapalojen jäähtyä kasarissa.
Nosta ne sokeriliemestä ja siirrä tarjoiluastiaan.
Lusikoi suurin osa tai kaikki sokeriliemi kurpitsapalojen päälle.

Tarjoa huoneenlämpöisenä tai kylmänä.

Lähde: keittotaito.com

Kiitos.

Google Mainos

Tietoa Ali Ergene 446 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.