Neilikka-sokeriliemessä keitetty kurpitsa ( 4 – 6:lle )
Toreilla ja kaduilla on talvisin vilskettä, kun kurpitsakauppiiat myyvät kärryistään varta vasten tätä hienoa ruokaa varten valmistettua kurpitsaa. Tarjoa herkku sellaisenaan tai lisää siihen lusikallinen ranskankermaa.
- 450 g sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 6 mausteneilikkaa
- 1 kg kuorittua ja siemenetöntä kurpitsan maltoa suupalan kokoisiksi paloiksi leikattuna
- Mittaa sokeri paksupohjaiseen kasariin ja lisää 2 1/2 dl vettä.
- Kuumenna seos kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen.
- Kun sokeri on liuennut, keitä seosta miedolla lämmöllä vielä 2 – 3 min.
- Pienennä lämpöä ja lisää seokseen sitruunamehu ja neilikat.
- Lisää kurpitsapalat ja kuumenna neste takaisin kiehuvaksi.
- Pienennä lämpöä ja keitä kurpitsaa kannen alla miedolla lämmöllä käännellen paloja välillä, kunnes kurpitsa on kypsää ja väriltään hehkuvan oranssia.
- Kurpitsapalojen koosta riippuen siihen voi mennä 1 1/2 – 2 tuntia.
- Anna kurpitsapalojen jäähtyä kasarissa.
- Nosta ne sokeriliemestä ja siirrä tarjoiluastiaan.
- Lusikoi suurin osa tai kaikki sokeriliemi kurpitsapalojen päälle.
Tarjoa huoneenlämpöisenä tai kylmänä.
Lähde: keittotaito.com
Kiitos.