Juusto kukkakaali uunissa

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Juusto kukkakaali uunissa
Juusto kukkakaali uunissa

Juusto kukkakaali uunissa

Tämä kukkakaali-reseptin voit käyttää välipalana sekä pääruokana. Tämä resepti on juustomäärien takia hyvin kaloripitoinen. Eli tämä on juuston ystäville eniten tarkoitettu resepti.

MAINOS!

Ainekset 6:lle :

  • 800 grammaa kukkakaali (esikeitettyä)
  • 100 grammaa jauhettua parmesaanijuustoa
  • 6 viipaletta mozzarellajuustoa
  • 150 grammaa raastettua kaşar juustoa (Goudan tapainen turkkilainen juusto)
  • 1 lasillinen kermaa
  • 150 grammaa sulatettua voita
  • 2 valkosipulinkynttä (murskattu)
  • 8 oksaa tuoretta timjamia (hienonnettu)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Sekoita kulhoon sulatettu voi, hienonnettu tuore timjami, valkosipuli ja 1 tl suolaa.
  2. Laita puolet keitetystä kukkakaalista kuumuutta kestävään kulhoon.
  3. Mausta yhdellä kauhallisella kastiketta kukkakaalit.
  4. Ripottele jauhettua parmesaania, mozzarellajuustoa ja raastettua kaşar juustoa kukkakaaleihin.
  5. Kaada 2/3 kermaa kulhoon.
  6. Lisää loput kukkakaalit kuumuutta kestävään kulhoon ja ripottele loput parmesaani- ja kaşar juustot siihen.
  7. Kaadettuasi loput kermat kulhoon ripottele tuoreita timjami lehtiä siihen.
  8. Paista 180 asteen uunissa 25 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja on ruskistunut.

Tarjoile kuumana. Afiyet Olsun

Ali Ergene

Kukkakaali uunissa

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.