Kaneliset lihapyörykät

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kaneliset lihapyörykät ( 4 – 6:lle )

Turkkilaiseen keittiöön kuuluu monenlaisia lihapyöryköitä, yleisnimeltään köfte. Ne valmistetaan yleensä lampaan- tai naudanlihasta, mutta joihinkin lisätään myös kanaa. Turkkilaiset lihapyörykät voivat olla muodoltaan myös pitkulaisia.

  • 250 g vähärasvaista jauhettua lampaanlihaa
  • 1 hienoksi silputtu sipuli
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 – 3 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl korintteja liotettuna lämpimässä vedessä 5 – 10 min. ja valutettuna
  • 1 tl punaista chiliä tai 
    paprikajauhetta
  • 2 viipaletta kuivahtanutta leipää raastettuna
  • 1 kevyesti vatkattu muna
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • auringonkukkaöljyä paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

    MAINOS

    Sinun on kirjauduttava sisään lukeaksesi tämän artikkelin loput. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.

      

Tietoa Ali Ergene 1053 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.