Kaneliset kalamurekepihvit
Kanelilla maustetut ja tutun yrttikolmikon – persiljan, mintun ja tillin – raikastamat kalamurekepihvit maistuvat lämpimänä mezenä tai pääruokana salaatin kanssa.
Kaneliset kalamurekepihvit ( 4:lle )
- 400 – 500 g valkolihaista kalaa nahattomina fileinä
(meribassia, seitiä tms.) - 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää liotettuna hetki vesitilkassa ja kuivaksi puristeltuna
- 1 hienoksi silputtu punasipuli
- 2 rkl korintteja liotettuna lämpimässä vedessä 5 – 10 min. ja valutettuna
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 pieni nippu tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
- 1 pieni nippu tuoretta minttua hienoksi silputtuna
- 1 pieni nippu tuotetta tilliä hienoksi silputtuna
- 1 muna
- 1 – 2 tl tomaattisosetta tai
ketsuppia - 1 rkl jauhettua kanelia
- 3 – 4 rkl vehnäjauhoja
- 3 – 4 rkl auringonkukkaöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Tarjoiluun:
- 1 pieni nippu persiljaa
- 1 – 2 sitruunaa tai limettiä lohkoiksi leikattuna
- Hienonna kala haarukalla kulhossa.
- Lisää leipä, sipuli, korintit, pinjansiemenet ja yrttisilppu ja sekoita hyvin.
- Vatkaa pienessä kulhossa muna, tomaattisose ja 2 tl kanelia.
- Yhdistä munaseos kalaseokseen, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
- Muotoile seoksesta käsin pieniä pyöryköitä.
- Sekoita lautasella vehnäjauhot ja loput kanelista.
- Paina kalapyörykät litteiksi pihveiksi ja kierittele ne jauhoseoksessa.
- Kuumenna öljy laakeassa isossa pannussa ja paista pihvit pienissä erissä kullanruskeiksi, 8 – 10 min.
Tarjoa kuumana persiljapedillä sitruuna- tai limettilohkoilla koristeltuna.
Lähde: http://www.keittotaito.com/kaneliset_kalamurekepihvit.html