Punajuuri-jogurttisalaatti

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Punajuuri-jogurttisalaatti

Punajuuri-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Punajuuri-jogurttisalaatti
4 pestyä ja puhdistettua raakaa punajuurta
500 g turkkilaista jogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Koristeluun:

  1. Pari revittyä tuoretta mintunlehteä, persiljaa tai tilliä
  2. Keitä punajuuria runsaassa vedessä 40 – 45 min. kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät soseisia tai pehmeitä.
  3. Valuta punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä juoksevassa vedessä.
  4. Kuori punajuuret ja raasta ne lautaselle.
  5. Puristele raasteesta kevyesti sormilla painellen ylimääräinen vesi pois.
  6. Vatkaa kulhossa jogurtti ja valkosipuli ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää punajuuriraaste, mutta säästä osa koristeluun.
  8. Sekoita hyvin ja koristele mintunlehdillä, persiljalla tai tillillä.

Muunnelma:

Porkkana-jogurttisalaatti

  1. Paloittele 4 porkkanaa ja höyrytä niitä n. 15 min. kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on edelleen hiukan purutuntumaa jäljellä.
  2. Raasta porkkanat ja sekoita raaste jogurtti-valkosipuliseokseen.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Koristele mintulla, persiljalla tai tillillä.

Lähde: keittotaito.com

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Turkkilainen munakoiso resepti – Imaami pyörtyi

Tietoa Ali Ergene 1184 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.