Punajuuri-jogurttisalaatti

Google mainos

Punajuuri-jogurttisalaatti

Punajuuri-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Punajuuri-jogurttisalaatti
4 pestyä ja puhdistettua raakaa punajuurta
500 g turkkilaista jogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Koristeluun:

  • Pari revittyä tuoretta mintunlehteä, persiljaa tai tilliä
  • Keitä punajuuria runsaassa vedessä 40 – 45 min. kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät soseisia tai pehmeitä.
  • Valuta punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä juoksevassa vedessä.
  • Kuori punajuuret ja raasta ne lautaselle.
  • Puristele raasteesta kevyesti sormilla painellen ylimääräinen vesi pois.
  • Vatkaa kulhossa jogurtti ja valkosipuli ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Lisää punajuuriraaste, mutta säästä osa koristeluun.
  • Sekoita hyvin ja koristele mintunlehdillä, persiljalla tai tillillä.

Muunnelma:

Porkkana-jogurttisalaatti

Paloittele 4 porkkanaa ja höyrytä niitä n. 15 min. kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on edelleen hiukan purutuntumaa jäljellä.
Raasta porkkanat ja sekoita raaste jogurtti-valkosipuliseokseen.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele mintulla, persiljalla tai tillillä.

Porkkana-jogurttisalaatti

Lähde: http://www.keittotaito.com/punajuuri-jogurttisalaatti.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Google Mainos

Tietoa Ali Ergene 446 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.