Punajuuri-jogurttisalaatti ( 4:lle )
Punajuuri-jogurttisalaatti
4 pestyä ja puhdistettua raakaa punajuurta
500 g turkkilaista jogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun:
- Pari revittyä tuoretta mintunlehteä, persiljaa tai tilliä
- Keitä punajuuria runsaassa vedessä 40 – 45 min. kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät soseisia tai pehmeitä.
- Valuta punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä juoksevassa vedessä.
- Kuori punajuuret ja raasta ne lautaselle.
- Puristele raasteesta kevyesti sormilla painellen ylimääräinen vesi pois.
- Vatkaa kulhossa jogurtti ja valkosipuli ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Lisää punajuuriraaste, mutta säästä osa koristeluun.
- Sekoita hyvin ja koristele mintunlehdillä, persiljalla tai tillillä.
Muunnelma:
Porkkana-jogurttisalaatti
- Paloittele 4 porkkanaa ja höyrytä niitä n. 15 min. kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on edelleen hiukan purutuntumaa jäljellä.
- Raasta porkkanat ja sekoita raaste jogurtti-valkosipuliseokseen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Koristele mintulla, persiljalla tai tillillä.
Lähde: keittotaito.com
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle