Turkin ja Euroopan väliset jännitteet korkealla

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin ja Euroopan väliset jännitteet korkealla

Saksan liittokansleri Angela Merkel on sanonut, että EU: n johtajat eivät tee päätöstä siitä, jäädytetäänkö Turkin ja EU-jäsenyysneuvottelut, Brysselissä järjestettävässä huippukokouksessa, joka alkaa 18. lokakuuta.
“Emme todellakaan tee mitään päätöstä, mutta haluan kuunnella kollegojeni näkemyksiä kahdenvälisistä suhteista Turkin kanssa”, hän sanoi viikoittaisessa podcast-ohjelmassaan lauantaina.

MAINOS!

Syyskuussa Saksan parlamenttivaaleissa televisioidussa keskustelussa Merkel sanoi, että Turkki “ei saa tulla EU: n jäseneksi”.
Merkelin perimmäisenä tavoitteena on vakuuttaa muut jäsenvaltiot hyväksymään jäsenyysneuvottelujen keskeyttäminen Turkin kanssa, sanoi Anbaran Euroopan unionin varapuheenjohtaja Can Ballardul ja Global Research Association.

“Kuitenkin Emmanuel Macronin puheenjohtajakauden jälkeen Ranskassa, Berliini ja Pariisi ovat olleet EU: n vallanvalmisteluissa. Tällaista yhteisymmärrystä ei voida saavuttaa Ranskan kannalla tällaista siirtymistä kohti Turkkia”, Baydarol kertoi Al Jazeeralle. “Ranska ja eräät muut maat ovat sitä mieltä, että Turkilla on ratkaiseva rooli Lähi-idässä, sillä tällä hetkellä käynnissä olevat moninkertaiset kriisit.

Lähde: aljazeera.com

Turkkilaiset juovat teetä eniten maailmassa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.