Turkkilaisia ja suomalaisia yhdistävät asiat

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pixabay.com

TURKKILAISIA JA SUOMALAISIA YHDISTÄVÄÄ 11 ASIAA

 1. Turkkilaiset ja suomalaiset ovat soturi ja isänmaallisia kansoja. Molemmat rakastavat isänmaata. Turkkilaiset kutsuvat isänmaata äidinmaaksi. Euroopassa tehdyn tutkimuksen mukaan turkkilaiset ja suomalaiset ovat eniten valmiina sotimaan isänmaan puolesta Euroopassa.
 2. Turkkilaisella ja suomalaisella on sauna kulttuuria. Ainoa ero on se että suomalaiset käyvät saunassa alastomina. Turkkilaiset käyvät pyyhkeen kanssa.
 3. Hevonen on ollut hyvin tärkeä molemmille kansoille. Suomalaiset syövät hevosen lihaa. Turkin turkkilaiset eivät syö hevosen lihaa enää. Mutta Turkkilaisten sukukansat syövät edelleen hevosen lihaa keski-Aasiassa.
 4. Tämä on luultavasti arvo, jotka meitä yhdistää eniten. Naisen asema perheessä on hyvin tärkeä. Naisiin kohdistuva väkivalta Suomessa on n. 30% Lähde: haaste.om.fi, Turkissa 36%. Lähde: teyit.org Mutta Turkissa ja Suomessa ei ilmeisesti joka tapausta ilmoiteta viranomaisille. Sen takia luvut voivat olla pieni.
 5. Sanoimme, että kumpikin kansa on soturikansa. Siksi on väistämätöntä, että molemmat kansat ovat kiinnostuneita aseista. Ottaen huomioon arvioita rekisteröityjen ja rekisteröimättömien aseiden määrästä, Suomessa on noin 30% Turkissa 35%.
 6. Kolme kertaa puuta koputtaminen.  Tämä on peritty shamaanikulttuurista. Turkkilaisetkin koputtaa puuta kolme kertaa että hyvä onni jatkuisi.
 7. Suomalaiset sekä turkkilaiset sylkevät maahan.
 8. Suomessa ja Turkissa on hyvin vaikea päästää töihin ilman suhteita.
 9. Turkkilaiset ja suomalaiset jättävät kengät ovensuuhun. Kotona sisällä ei kävellä kengillä.
 10. Kielioppi yhdistää suomalaista ja turkkilaista kieltä. Turkin kielessä ja Suomen kielessä on yhtenäsisiä kielioppia. Molemmat kielet kuuluvat samaan kieliryhmään.
 11. Korvan soiminen joku puhuu sinusta. Molemmilla kansalla on sama uskomus.

Lähde: onedio.com

MAINOS!

Olen itse huomannut että molemmat kansat tykkäävät melankolisista lauluista.

Keksitkö sinä lisää yhteläisyyksiä? Kirjoita kommenttina.

Ali Ergene

Ali Ergene

Sängynpeitto ja ensimmäinen matka Turkkiin

Mainos!

Tietoa Ali Ergene 1138 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

1 Comment

 1. Olen itse huomannut että molemmat kansat tykkäävät melankolisista lauluista.

Kommentointi on suljettu.