Kreikka ei voi yksipuolisesti piirtää uudelleen yhteistä rajaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin ja Kreikan raja
Turkin ja Kreikan raja. Kuva: mudavim.net

Kreikka ei voi yksipuolisesti piirtää uudelleen yhteistä rajaa

Turkki ei anna Kreikan sallia yksipuolisesti rajata uudelleen rajaa tosiasiassa, mutta Turkin ehdottamat kahdenväliset tekniset neuvottelut voisivat ratkaista asian, Turkin ulkoministeriön tiedottaja Hami Aksoy sanoi lauantaina.

MAINOS!

Sen jälkeen kun Kreikka ilmoitti Turkin ulkoministeriölle 15. huhtikuuta rakentavansa aidan niiden yhteiseen maarajaan, ministeriö kirjoitti 11. toukokuuta muistion, jossa Ateenaa pyydettiin ilmoittamaan aidan tarkka sijainti ja kutsumaan koolle kahdenvälinen komitea sen varmistamiseksi, että rajaa ei rikota, ministeriön tiedottaja Hami Aksoy julkilausumassa.

Muistiossa Kreikan puolelle todettiin myös, että mitään aitaa ei saa rakentaa ”ilman kahden maan välistä teknistä koordinointia”, koska Meric-joki maiden rajoilla on muuttanut kulkuaan vuoden 1926 rajasopimuksen jälkeen.

Tästä rakentavasta huomautuksesta huolimatta Kreikka aloitti maanrakennustyöt 13. toukokuuta rikkomalla Turkin maarajaa. Hän sanoi, että asiaankuuluvat viranomaiset tarttuivat rikkomiseen välittömästi.

”Kysymys voidaan ratkaista, jos molempien maiden teknisten valtuuskuntien ehdottamat kokoukset pidetään. A Fait accompli -rajoillamme ei missään olosuhteissa suvaita “, hän lisäsi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Kreikkalaiset eivät osaa kiittää Turkkia!

Amiraali Antonis Antoniadis on kehottanut Kreikkaa neuvottelemaan Turkin kanssa