Çakallı menemeni ohje

Ege Finlandiyalılar Derneği / Kuşadası

Çakallı menemeni

Turkin mediassa on ollut kiista menemen ohjeesta viime aikoina että laitetaanko sipuli menemeniin vai ei? Pohjois Turkissa Samsunin maakunnassa Çakallıssa valmistetaan menemeniä ilman sipulia. Menemenillä on eri versioita. Tämä ohje on perus menemeni sanoo alan ihmiset.

MAINOS!

Çakallı menemenin suosio on noussut Turkissa. Haluan jakaa tämän teidän kanssa.

Ainekset 6:lle :

  • Reilu 1 kg kuorittua ja kuutioiksi leikattuja maalaistomaatteja (köy domatesi)
  • 200 gr raastettua kaşar juustoa
  • 200 gr suikaloitua tuoretta vihreää paprikaa ilman siemeniä
  • 6 kpl kananmunan keltuaisia
  • 150 gr voita
  • Vähän suolaa
  • Vähän jauhettua paprikaa tai karkeasti jauhettua paprikaa

Valmistus:

  1. Kuumenna voi paistinpannussa. ja lisää joukkoon vähän Tariş oliiviöljy että voi ei pala paljon.
  2. Lisää paprikasuikaleet ja kypsennä n. 2 – 3 min.
  3. Lisää kuoritut ja kuutioiksi leikatut maalaistomaatit.
  4. Kypsennä seosta n. 10 min kuumassa lämmössä.
  5. Vähennä lieden kuumuutta.
  6. Mausta suolalla ja jauhetulla paprikalla ja sekoita seosta.
  7. Lisää raastettu kaşar juusto. Älä sekoita vielä.
  8. Lisää kananmunan keltuaiset ja sekoita seosta.
  9. Vähennä lisää lieden kuumuutta ja sekoita.
  10. Laita liesi kiinni kun seos on juuri ja juuri hyytynyt.

Tarjoa kuumana. Afiyet Olsun

Ali Ergene

Turkkilainen pikaruoka resepti “Menemen”

Menemen ohje

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.