Kahvin makuelämyksiä ja illuusioita ympäri maailmaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suomen lappalaisten kahvi
Suomen lappalaisten kahvi

Suomalaiset tunnetaan maailman eniten kahvia juovana kansana. Suomalainen kahvi tuoksuu hyvältä ja on aromikas. Kahvi on tullut Eurooppaan turkkilaisten kautta Afrikasta. Kahvi tuotiin Turkkiin Jemenistä. Turkkilaiset ovat kehittäneet kahvin kuumaksi juomaksi ensimmäistä kertaa. Kahvi on levinnyt maailmalle turkkilaisten ansiosta, Turkkilaisella kahvilla on Unescon myöntämä aineettoman kulttuuriperinnön asema.

MAINOS!

Maailman kansalaiset ovat rakastaneet kahvin makua. Kahvia juodaan eri versioina ympäri maailmaa nykyään. Kahvia on yhdistetty eri makujen kanssa. Suomessa juodaan pannukahvia lisäämällä pikkuisen suolaa. Turkin mediassa on nostettu lappalaista kahvi kulttuuria otsikkoon. Artikkelissa kerrotaan eri maiden kahvi kulttuureista. Voin sanoa etukäteen että tässä vilisee makuelämyksiäja illuusioita.

Vietnamilaiset valmistavat kahvia kananmunan keltuaisen kanssa

Vaikka se kuulostaa hieman oudolta, kananmunakahvi on hyvin kuuluisa Vietnamissa. Itse asiassa on erittäin helppoa valmistaa tämä mielenkiintoinen kahvi, jota juodaan pääasiassa aamiaiseksi jopa joissakin Skandinavian maissa. Kuten nimestä voi päätellä, se sisältää yhden kananmunankeltuaisen kutakin kuppia kohti. Lisäksi tämä maidon ja sokerin kanssa sekoitettu kuuma kahvi on hyvä vaihtoehto urheilijoille.

Suomen lappalaisten kahvi

Lappi on tunnettu ainutlaatuisella luminäköaloilla ja satuhotelleilla, etenkin revontulilla. Lappi saa omalla kahvi maullaan matkailijoiden sydämet. Mielenkiintoinen osa kahvia on, että se tarjoillaan paikallisen juuston kanssa. Juusto lisätään kahviin ja syödään lusikalla kahvi kupista.

Sitruuna ja espresso, Italia

Yksi maista, jolla on suurin kahvivalikoima, on kiistatta Italia. Tiesitkö, että italialaiset, jotka juovat kahvia ensimmäisenä aamulla, rakastavat espressoa sitruunalla? Espressoja tarjoillaan sitruunaviipaleella, etenkin talvella.

Lagrima, Argentiina

Olisi oikeampi kuvata tätä makua maito kahviksi, eikä kahviksi maidon kanssa. Lagrima, kahvi, jossa on voimakkaasti vaahdotettua maitoa, on niiden valinta, jotka eivät pidä vahvasta kahvista.

Bonbon-kahvi, Espanja

Espanjalaisten Bonbon-kahvi, jota voimme kutsua maidon ja kahvin illuusiona, ei ole samanlainen kuin olemme tottuneet kahviin. Erityisellä kahvilla tehdyssä bonbonissa maito ja kahvi eivät sekoita aluksi. On välttämätöntä sekoittaa jatkuvasti juomisen aikana.

Maustettu kahvi, Marokko

Tämä mielenkiintoinen marokkolainen kahvi, joka on valmistettu jauhamalla mausteseoksia, kuten seesami, mustapippuri ja kookos yhdessä kahvipapujen kanssa, tarjoaa epätavallisen maun. Maustettu kahvi, joka on erityisen suosittu erityisesti talvella, tekee vaikutuksen hallitsevalla maullaan.

Kahvia teen kanssa, Hong Kong

Tämä brittiläiseen maitoteehen tottuneille tuo erilaisen henkäyksen. Tämä Hongkongin erikoiskahvi jättää vahvan vaikutelman ensimmäisestä siemauksesta. Sen rakenne on varsin mielenkiintoinen. Ylimääräinen maku syntyy mustan teen, pippurin, maidon ja kahvin seoksesta.

Frappe, Kreikka

Frappe on kahvin suosikki melkein jokaisella aterialla, vierailulla, rannalla, kesällä ja talvella Kreikassa. Frappe valmistetaan jäätelöllä, maidolla ja pienellä jäävedellä. Frappe vaihtoehtoja on myös suklaa ja kerma. Frappe on jääkahvi.

Pharisaer, Saksa

Saksalaiset tunnetaan Pharisaer-kahvistaan. Alkoholia sisältävä kahvi valmistetaan asiantuntevasti ja tarjoillaan kermalla.

Touba-kahvi, Senegal

Tämän kahvin tekee mielenkiintoiseksi gin-chilin lisääminen kahvipapuihin, kun ne paahdetaan. Touba, hieman katkera ja voimakas kahvi, voi olla hyvä idea niille, jotka aloittavat päivän aikaisin.

Turkkilainen kahvi, Turkki

Tekosyy miellyttäviin keskusteluihin, turistien suosikki, tietysti kahvilla “turkkilainen kahvi” on tärkeä rooli päivän aloittamisessa. Erityisesti erittäin vaahtoava, hiilillä kiehautettu turkkilainen kahvi herättää suurta huomiota ympäri maailmaa. Turkkilaisen kahvin kanssa tarjotaan lasillinen vettä sen tarkoitus on että sillä huuhdellaan suu ennen kahvin juomista. Kahvin aromit tulevat paremmin esiin kun suu on huuhdeltu. Kun on juotu vettä niin suussa olevat muut maut huuhtoutuvat pois ja kahvi maistuu täyteläiseltä.

Lähde: hurriyet.com.tr

Helena & Ali Ergene

Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.